זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 נתחים של פילה דג (לפי בחירתכם)
- מלח גס ופלפל שחור
- חופן עלים של עשבי תיבול כמו שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום או כוסברה
- מיץ מחצי לימון (כחצי כף)
- 1 כפית חרדל
- 1/4 כוס פירורי לחם או חופן קרקרים או חטיף צ'יפס
- 1 כפית שמן זית, לטפטוף
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים את הדגים על התבנית המוכנה ומתבלים במלח ופלפל.
3. מערבבים בבלנדר או מעבד מזון את עשבי התיבול, מיץ הלימון והחרדל ומעבדים עד לקבלת תערובת קצוצה דק. מערבבים פנימה את פירורי הלחם (או הקרקרים / חטיף הצ'יפס). מתבלים במלח ופלפל.
4. מפזרים את תערובת הפירורים על הדגים. אופים, ללא כיסוי, עד לבישול מלא, 10-12 דקות.
5. מזלפים שמן זית מעל ומגישים מיד.
הערה: ניתן להכין את תערובת הפירורים-עשבי התיבול מראש ולשמור במקרר עד 3 ימים או במקפיא למשך חודש.