כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות טונה אפויות עם סלט עגבניות ולימון

השפית מורן פינטו עם פרשנות מרעננת למנת הפלאפל הקלאסית: קציצות טונה אפויות שמגישים לצד סלט עגבניות, לימון ופטרוזיליה. הטחינה, החריף ושאר תוספות יצירתיות אחרות - עליכם (אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
קציצות טונה אפויות
קציצות טונה אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקציצות:

  • 200 גרם טונה בשמן, מסוננת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 20 עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • 6 שיני שום, קצוצות

לסלט:

  • 2 לימונים שלמים, קצוצים דק בקליפתם
  • 5 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, מגלגלים לכדורים לא גדולים ושווים בגודלם ומועכים קלות.

2. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ושמן זית. ממלאים פיתות ב-3 קציצות, מוסיפים 2-3 כפות מהסלט ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אפשרי משהו אחר במקום בזיליקום?
אפשר להחליף בכוסברה או בפטרוזיליה.
1
מה אפשר במקום בזיליקום?
דגים