כיכר השבת

'מסירים שליליות'

את פסטיבל העששיות ראיתם? הצטרפו למחזה המפעים

אי שם בסין מתקיים בתקופה זו פסטיבל מרהיב בו מפריחים אלפי עששיות באוויר • מה מקור המנהג ואיך לא תתבלבלו בין הפסטיבל המקורי לזה שרק רוצה להרוויח כסף? וגם, זה מה שעששית אדומה מסמלת לכם (תיירות)

| 8 | כיכר השבת |
עששיות פורחות באוויר. פסטיבל העששיות של סין
עששיות פורחות באוויר. פסטיבל העששיות של סין (צילום: שאטרסטוק)

מדי שנה מתקיים בטייוואן פסטיבל העששיות והוא מרהיב ביותר. אומנם לטוס לשם, מרבית הקוראים לא יטוסו כנראה, אז לפחות בואו נכיר, נראה תמונות וכך נצא ידי חובת החוויה המדהימה.

>> למגזין המלא - כנסו

הפסטיבל (שבסינית נכתב כך: 台灣燈會) מסמל את סיום חגיגות השנה החדשה. כי אם חוגגים התחלה, מדוע לא לחגוג את הסוף של ההתחלה?!

שימו לב לשני הפסטיבלים השונים זה מזה. יש את פסטיבל Pingxi Sky Lantern. זהו אירוע נפרד ושונה מהראשון. הפסטיבל הזה מלא במסורת עתיקה ובמרכזו שחרור של מאות אלפי עששיות זוהרות ומרחפות לשמי הלילה. התושבים שטים בסירות ובכך משחררים למים את כל השליליות שלהם מהשנה הקודמת, על מנת, ככל הנראה, לאפשר לשליליות החדשה לתפוס מקום...

תכלס? מרהיב! (צילום: שאטרסטוק)

לעומת זאת, הפסטיבל של טייוואן, זה שהזכרנו בתחילה, הומצא על ידי לשכת התיירות של טייוואן כדי להגדיל את ההכנסות מתיירות. הוא משנה מיקום מדי שנה כדי למשוך יותר מבקרים זרים לאזורים שונים של המדינה. ההתמקדות שלו היא בגופי תאורה ענקיים והיי-טקיים, המשלבים תרבות פופ עם אייקונים טייוואנים מסורתיים וסמלי מזלות סיניים ומתרחשים במהלכו מופעי אמנות והופעות עממיות.

אל תזלזלו באירועים שלהם. לפי האמונה של הסינים מדליקים את העששיות בתקווה לעתיד טוב יותר, לשלום ולהתחלות חדשות, לפוריות משפחתית וחקלאית. ושימו לב לזה: עששיות אדומות מסמלות שגשוג ומזל טוב.

החוגגים מפריחים לאוויר כ-200,000 עששיות נייר אורז זוהרות, מלאות אוויר חם, אשר מתנשאות לשמיים ומנקדות אותם בנקודות אור מהבהבות כגחליליות. על חלקן רושמים אנשים את משאלותיהם מלאי התקווה. מחזה מרהיב לכל הדעות.

שימו לב לא להתבלבל בין הפסטיבלים (צילום: שאטרסטוק)

את פסטיבל העששיות הראשון בעולם הפיק הקיסר מינג משושלת האן, ואילו בעבר הרחוק יותר השתמש הצבא הסיני בעששיות כאלה כדי להודיע שחיילי אויב צרים עליו. מתיישבים סינים הביאו איתם את הרעיון לטייוואן בשנת 1821. בתקופת שושלת צ'ינג, במחוז Pingxi, תושבי הכפרים היו מתחבאים בהרים מפני אויביהם והגברים היו נשארים בכפר כדי להגן עליו. כאשר חלפה הסכנה, הם שיחררו עששיות לשמיים להודיע לתושבי הכפר שהם יכולים לחזור בשלום הביתה.

כך זה הלך והתפתח עד לפסטיבל העששיות השנתי כיום.

משרד התיירות של טייוואן החייה את פסטיבל העששיות הקדום לגרסה מודרנית יותר, כאמור, והפסטיבל הראשון שלהם התקיים בטאיפיי בשנת 1990.

הפסטיבל המתקיים עתה, מהווה הזדמנות להתוודע ולחוות את האמנות והתרבות של טייוואן וליהנות מחוויות ומראות מגוונים. אחרי השנים בהן הסתגר העולם בפני הקורונה, הפסטיבל מבקש "להאיר את העתיד" והוא משלב באמצעות טכנולוגיה חדשנית ויצירתית, עששיות ומסורות.

הפסטיבל יתקיים ב-24 בפברואר בחורף הקרוב, והוא יערך הפעם בטיינאן. זהו, עכשיו שאתם יודעים הכל אפשר לכבות את האור.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
מהמם!!!
.......
7
גרתי בטייוואן בין תואר ראשון לשני באוניב' העברית בירושלים. נסעתי עם חברות מהלימודים כדי ללמוד סינית בבית ספר פרטי. אבל ב''ה ב''ה זכיתי מאז לחזור בתשובה. וב''ה בלי נדר קיבלתי ע''ע לא לצאת מארץ ישראל.
גרתי בטייוואן אבל זכיתי מאז לחזור בתשובה
6
סין מאוד רחוקה בבקשה להיזהר לא לעשות שריפה
סמי הכבאי

הצגת כל התגובות

5
נראה כמו אולם האוכל בהארי פוטר
..
4
וואו יפיפיה!!!
............
3
הזמנתי 2 כרטיסי טיסה במיוחד לפסטיבל. אחד לי ואחד לחתולה שלי. יששש איזה כיף
פסטי(אה)בל
2
נראה כמו ברפונזל. וגם כמו אולם האוכל בהארי פוטר
[\
1
יאללה בואו נעשה גם פסטיבל עששיות בירוחם או מצפה רמון ! מי בעד?
טלי רבי
אולי גם יעניין אותך
תיירות בעולם