This browser does not support the video element.
נשיא ארה"ב רוצה לעשות סוף להצבעות של מהגרים עבור הבחירות לנשיאות ארה"ב. עד כה, מדינות רבות, דמוקרטיות, היו מאפשרות לכל אדם להצביע בבחירות, גם ללא הצגת כל מסמך מזהה.
יתר על כן, מדינות המזוהות היטב עם הדמוקרטים כמו קליפורניה אף מסרבות לראות תעודת זהות או כל מסמך מזהה רשמי בעת שהאזרח ניגש לקיים את זכותו הדמוקרטית.
הנשיא דונלד טראמפ הלילה (שלישי, שעון ארה"ב) על צו נשיאותי מקיף המחייב מצביעים להוכיח שהם אזרחי ארצות הברית ומונע ממדינות לספור קולות שהתקבלו בדואר לאחר יום הבחירות. בנוסף, הצו מאיים לשלול מימון פדרלי ממדינות שלא יעמדו בדרישות החדשות.
הצו הנשיאותי נועד, לטענת הבית הלבן, להבטיח את טוהר הבחירות ולמנוע התערבות זרה. הוא כולל דרישה להוסיף שאלה על אזרחות בטפסי הרישום הפדרליים לבחירות, וכן מחייב את משרד ביטחון המולדת לוודא שמדינות יכולות לבדוק את הסטטוס האזרחי של נרשמים להצבעה. בנוסף, משרד ביטחון המולדת והאגף החדש לממשל יעיל, בניהולו של אילון מאסק, ייבחנו את רשימות הבוחרים המדינתיות ויוכלו להשתמש בצווי זימון (subpoena) כדי לוודא שהן עומדות בדרישות החוק הפדרלי.
הצו מעורר התנגדות חריפה מצד פעילים למען זכויות הצבעה וגורמים דמוקרטיים, שטוענים כי מדובר במהלך שיפגע במצביעים רבים, במיוחד באוכלוסיות שאין ברשותן דרכון או תעודות אזרחות אחרות. קיימים נתונים כי כ-9% מהאזרחים האמריקאים הזכאים להצביע, שהם מעל 21 מיליון בני אדם, אינם מחזיקים במסמכי אזרחות זמינים.
טראמפ תקף גם את מדיניות ספירת הקולות שהגיעו בדואר לאחר יום הבחירות, נושא שהיה שנוי במחלוקת בבחירות 2020. כיום, 18 מדינות וכן פורטו ריקו, איי הבתולה וושינגטון הבירה מאפשרות ספירה של קולות דואר כל עוד הם נשלחו לפני יום הבחירות. הצו של טראמפ קובע כי מדיניות הממשל הפדרלי תהיה לוודא שכל ההצבעות נמסרות ומתקבלות עד ליום הבחירות עצמו.
בעת החתימה על הצו בבית הלבן, אמר טראמפ: "אנחנו חייבים לסדר את הבחירות שלנו. המדינה הזו כל כך חולה בגלל הבחירות, הבחירות המזויפות והבחירות הרעות. אנחנו הולכים לסדר את זה בדרך זו או אחרת."
הוועדה הרפובליקנית הלאומית (RNC) הודיעה כי ביקשה נתונים פומביים מ-48 מדינות ומוושינגטון הבירה כדי לבדוק כיצד הן מתחזקות את רשימות הבוחרים שלהן.
הצו של טראמפ צפוי להיתקל באתגרים משפטיים משמעותיים, כאשר מבקריו טוענים כי הוא מהווה ניסיון לדיכוי הצבעה. בנוסף, ישנה מחלוקת משפטית בשאלה האם לנשיא יש סמכות להכתיב למדינות כיצד לנהל את בחירותיהן.