

העיתון האיראני "טהרן טיימס" היוצא באנגלית, דיווח הלילה (בין ראשון לשני) בציוץ ברשת X כי מאות טילים בליסטיים איראנים נטענים במשגרים בבסיסים אסטרטגיים מתחת לפני הקרקע ברחבי איראן ומוכנים לשיגור - במקרה של "כל מעשה תוקפנות" נגד איראן.
הדיווח הגיע ברקע ההתפתחויות בין ארה"ב לאירן בנושא תעשיית וייצור הגרעין. זמן קצר מוקדם יותר שיגר הנשיא טראמפ, שמנסה כבר תקופה להביא את טהרן לקיים משא ומתן מסודר עם הבית הלבן בכל מה שנוגע להסדרת נושא הגרעין, איום על איראן - והודיע כי אם ייתקל מסירוב מצד טהרן "יהיו הפצצות".
בריאיון שהעניק אתמול אחר הצהריים לרשת NBC אמר טראמפ: "אם הם לא יעשו הסכם - יהיו הפצצות, ואלו יהיו הפצצות כמו שהם לא ראו מעולם". כשבכך מתייחס טראמפ לאמירה של נשיא איראן כי יסרב לנהל שיח ישיר עם ארה"ב בנוגע להסכם.
על נושא העיכובים של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בעניין הסדר לסיום המלחמה באוקראינה איים טראמפ כי הוא יטיל מכסים משניים על נפט רוסי והוסיף כי הוא "כועס" על הנשיא הרוסי.
כאמור, כעת השופר הרשמי של הממשל באיראן מנסה להעביר מסר ולפיו הטילים כבר טעונים במשגרים ומוכנים לשיגור ולתקיפה במקרי הצורך.