

דרום קוריאה מתמודדת עם גל שריפות חסר תקדים, כאשר הרשויות חוקרות גבר החשוד בהצתה בשוגג במהלך ניקוי קברים.
גל שריפות קטלני פוקד את דרום קוריאה, גובה חיי אדם ומשמיד שטחי יער נרחבים. כוחות הכיבוי וההצלה פועלים מסביב לשעון בניסיון לבלום את התפשטות הלהבות.
בדרום קוריאה דווח כי הרשויות פתחו בחקירת אדם שאולי עומד מאחורי ההצתה בשוגג. ייתכן, אמרו בדרום קוריאה, שהשריפה הקטלנית ביותר בתולדות המדינה, נגרמה מנר נשמה שהדליק גבר עבור סבא שלו בבית הקברות. גרסה אחרת לאירוע היא שהגבר ניקה את קבר סביו באמצעות הצתת הענפים שגדלו על החלקה.
הרשויות פתחו בחקירה נגד גבר בן 56, שעל פי החשד גרם כאמור לאחת השריפות בזמן שעסק בניקוי קברו של סביו.
השריפות, שפרצו ברחבי המדינה, הועצמו בשל רוחות חזקות ותנאי יובש קיצוניים. עד כה דווח על 30 הרוגים ולמעלה מ-48,000 הקטרים של יערות שנשרפו, כאשר המחוז שנפגע בצורה הקשה ביותר הוא מחוז צפון גיונגסאנג. באזור זה בלבד, נשרפו 12,800 הקטרים של יער, מה שהפך את האסון לחמור מסוגו בהיסטוריה של המדינה.
לדברי גורם במשטרה המקומית, האיש החשוד בגרימת השריפה נחקר ללא מעצר. לפי העדויות, בתו של החשוד סיפרה כי אביה ניסה להבעיר ענפי עצים שהתפשטו מעל קברי סביו באמצעות מצית. "הרוח סחפה את הלהבות, מה שהוביל להתפרצות השריפה," סיפרה הבת לחוקרים, על פי דיווח של סוכנות הידיעות יונהאפ.
המשטרה טרם חשפה את זהותו של החשוד, ובודקת את נסיבות האירוע. החקירה המלאה, הכוללת בדיקות בזירת האירוע, צפויה להימשך למעלה מחודש.
מעבר להרס הסביבתי הכבד, השריפות גובות מחיר היסטורי משמעותי. בין המבנים שנפגעו נמצא מתחם ע"ז היסטורי, שנחשב לאחד האתרים הוותיקים במדינה, עם היסטוריה המתוארכת למאה השביעית.
אחד מקרבנות השריפות הוא טייס מסוק כיבוי, שאיבד את חייו לאחר שמסוקו התרסק באזור הררי.
השריפות חשפו גם את הפערים החברתיים והדמוגרפיים בדרום קוריאה. מרבית האזורים שנפגעו הם כפריים, המאופיינים באוכלוסייה מבוגרת ודלילה. מגמת ההזדקנות באזורים אלו מקשה על מאמצי הפינוי וההתמודדות עם אסונות בקנה מידה כזה.
האסון הנוכחי מצטרף לשורת אתגרי האקלים שפקדו את דרום קוריאה בשנים האחרונות, עם טמפרטורות שוברות שיא ומיעוט משקעים מתמשך. הממשל התחייב להגביר את המאמצים למניעת אסונות טבע נוספים, אך נכון לעכשיו, המדינה עדיין נאבקת להשתלט על הלהבות המשתוללות.