יוון מקיימת מגעים עם ישראל לפיתוח מערכת הגנה אווירית שתשמור עליה מפני מטוסים וטילים, בשווי של 2 מיליארד אירו (כ-2.11 מיליארד דולר). מדובר במהלך רחב יותר כחלק מהמגמה להחדיר מודרניזציה לכוחות המזוינים של יוון, אשר מתאוששים לאחר תקופה ארוכה של משבר כלכלי. כך אמרו היום (חמישי) מקורות יווניים ל'רויטרס'.
המערכת שתפותח, צפויה לכלול יכולות הגנה דומות לאלה של כיפת ברזל, כמו גם מערכות יירוט לטווחים קצרים וארוכים שיכולות להתמודד עם טילים כמו אלו ששוגרו במהלך מתקפות מצד מדינות שכנות, ברקע המלחמה מול ארגוני הטרור בעזה ולבנון.
יוון שואפת לשדרג את יכולות ההגנה שלה כדי לשמור על איזון מול טורקיה, יריבתה ההיסטורית, שגם היא מפתחת טכנולוגיות הגנה אווירית מתקדמות, כל זאת למרות שיפור מסוים ביחסים בין המדינות בשנים האחרונות. "הכוונה היא ליצור מערכת הגנה רב-שכבתית נגד מטוסים וטילים", ציין מקור בכיר. "אנחנו מקיימים דיונים עם ישראל", הוסיף הגורם.
פקיד נוסף אישר את היקף העסקה הצפויה, והבהיר כי יוון תידרש להשקיע כ-12.8 מיליארד יורו עד לשנת 2035, כחלק מהתוכנית להחיות ו"להצעיר" את כוחות הצבא שלה.
המערכת להגנה אווירית מהווה חלק מהתוכנית הצבאית של יוון לשדרוג כולל של כוחותיה. התוכנית כוללת גם רכישת עד 40 מטוסי קרב ומזל"טים מתקדמים מדגם F-35 מארה"ב, ארבע פריגטות, וכן מטוסי ראפאל מצרפת. "המאמץ שלנו הוא לשפר את כוחות הצבא ולהכינם למאה ה-21", אמר שר ההגנה היווני.