חמאס ופת"ח מרימים דגל לבן: לפי דיווח הבוקר (שלישי) בעיתון ה'וול סטריט ג'ורנל', חמאס ופת"ח הביעו הסכמה לסגת משליטה ברצועה ביום שבו תסתיים המלחמה.
לפי הדיווח בעיתון האמריקני, התנאי של שני הפלגים לנסיגה מעזה הוא שאף אחד משתי המפלגות לא ישלוט ברצועה ביום שאחרי, במקום זאת תהיה זאת וועדה טכנוקרטית א-מפלגתית שתנהל את שיקום עזה.
הוועדה הפוליטית המדוברת תהיה אחראית על הזרמת הסיוע לעזה, על שיקום ובנייה מחדש של עזה ועל ניהול חיי היום יום של אזרחי עזה.
ההחלטה של שני ארגוני הטרור תואמת את הדעה הישראלית בעניין, שמסרבת לראות את חמאס או פת"ח מנהלים את הרצועה ביום שאחרי, אולם עדיין נותר לבחון מי הוא הגורם שיקים את הממשלה הטכנוקרטית המדוברת ויבחר את הנציגים.
חמאס פתוח לוועדה שאינה קשורה לפלגים פלסטיניים כדי לפקח על הסיוע והשיקום, אמר חוסאם בדראן, חבר הלשכה המדינית של חמאס בדוחא, בראיון ל'ג'ורנל'.
עדיין לא ברור אם ישראל תקבל ממשלה פלסטינית א-פוליטית שתוקם על ידי גורם כלשהוא מחמאס ומפת"ח, בעוד נתניהו נשבע למחוק כל זכר מארגון הטרור.
בדצמבר בשנה שעברה, הציעה מצרים ממשלה א-פוליטית לרצועה תוך מעורבות של איחוד האמירויות, אך ללא תוצאות בגלל סירוב חמאס לוותר על השליטה על הרצועה ביום שאחרי המלחמה.
לפי הדיווח ב'וול סטריט ג'ורנל', צבא ישראל שוקל גם תוכניות לפצל את המובלעת ל"איים בטוחים" או מסדרונות מבוצרים כדי לאפשר פשיטות כאשר הוא יראה צורך בכך. בלשכת נתניהו סירבו להגיב לידיעה.
הממשל האמריקני הנוכחי רוצה שעזה תהיה "מאוחדת עם הגדה המערבית תחת הרשות הפלסטינית וללא תפקיד של חמאס בממשל שלה", אמר דובר מחלקת המדינה. "הקולות, ההגדרה העצמית והשאיפות של העם הפלסטיני חייבים להיות במרכז הממשל שלאחר המשבר בעזה", אמר בתגובה ל'ג'ורנל'.
גורמים פלסטיניים אמרו לעיתון כי הרעיון של ממשלה לא פוליטית שתשלוט ברצועה בעזה אחרי המלחמה נידונה בתחילת החודש בין נציגים מפת"ח וחמאס.
גורם בפת"ח אמר כי קיים חשש ש"מעצמות בינלאומיות יטפלו ישירות בוועדה", דבר שישראל צפויה לדרוש.
"מנהיגי חמאס ופתח הסכימו כי הוועדה שתפקח על הסיוע והשיקום תורכב מ-15 אישים פלסטיניים עצמאיים שאינם קשורים לשום תנועה. המנדט שלה לא יהיה פוליטי. במקום זאת, היא תתמקד אך ורק בהפצת סיוע הומניטרי בעזה ובשירותי בריאות ובנייה מחדש של המובלעת, לדברי בדראן ובכירים פלסטינים וערבים אחרים", נכתב בדיווח.
המחלוקת העיקרית שנותרה בין חמאס לפת"ח בעניין היא השאלה עד כמה תהיה מעורבת הרשות הפלסטינית בהקמת הממשלה.
הצגת כל התגובות