ישראל ממשיכה את פעולתה ברפיח, למרות צו בית הדין הבינלאומי שהורה על יציאה מעיר הטרור והכנסת הסיוע ההומניטרי.
אכן בצו בית הדין מיום שישי נכתב כי על כל הגורמים לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה, לאחר ששני מעברים נסגרו בעקבות כניסת ישראל לרפיח.
ישראל מצידה האשימה את מצרים שאינה מאפשרת את פתיחת המעבר, וזו בתמורה האשימה את ישראל.
אמש (ראשון) לאחר הסכם חדש שסוכם בין ישראל למדינה הערבית מדרום נפתח לראשונה מעבר כרם שלום למעבר סחורות לאחר שהיה סגור חלקית במשך שבועות, מעבר רפיח נותר סגור אמש ומוחזק בשליטה ישראלית של כוחות צה"ל.
ישראל מצידה רואה במעבר רפיח ומסדרון פילדלפי נקודות אסטרטגיות קריטיות לניצחון על חמאס שמחזיק באזור זה במנהרות רבות החוצות את עזה למצרים, דרכן ההערכה היא כי הוא מעביר נשק ותחמושת.
ביום שישי הסכימה מצרים להעביר את הסחורות המיועדות למעבר רפיח דרך מעבר כרם שלום, כאשר היא עודנה מסרבת להכיר בשליטה הישראלית במעבר רפיח.
ההסכם החדש עם מצרים התאפשר בזכות משא ומתן בין ישראל ומצרים בתיווך ממשל ביידן, שרואה בהכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועה חובה ישראלית בשעת מלחמה.
בסך הכל כ-126 משאיות נכנסו אמש (ראשון) דרך מעבר כרם שלום, אמר דובר צה"ל בהצהרה. כלל המשאיות נבדקו על ידי גורמים ישראלים, אישרו המצרים.
לאחר הוראת בית הדין הבינלאומי ביום שישי על פתיחת מעבר רפיח, אמרה ישראל שתציית להוראה אך הדגישה כי לא תאפשר למחבלי החמאס להשתלט מחדש על המעבר. פקידים אמריקאים צפויים להגיע לקהיר השבוע כדי "לתמוך במאמצים לפתוח מחדש את מעבר רפיח", לפי הבית הלבן.