אחרי שבוע של הכנה, ארצות הברית יצאה בליל שבת למתקפה גדולה על כוחות איראניים בסוריה ובעיראק כתגובת נגד למותם של שלושה חיילים אמריקנים ביום ראשון שעבר.
כתוצאה מהמתקפות שהתרחשו בעיראק ובסוריה נהרגו לפחות 39 בני אדם 23 בסוריה ו-16 בעיראק.
כצפוי, ארצות הברית החליטה שלא לתקוף באופן ישיר מטרות איראניות והתמקדה בכוחות פרו-איראניים בלתי רשמיים - המיליציות של טהרן ברחבי הלבנט.
מתוך שלושת המדרגים בחומרת התגובה, בחר ביידן באופציה החלשה ביותר כנגד האיראנים וכוחות ארה"ב נמנעו מלתקוף באופן ישיר כוחות של טהרן.
לאחר המתקפות הגיבה איראן באופן "מתון" יחסית לתקיפות ואמרה כי מדובר היה ב"טעות אסטרטגית נוספת", אך לא איימה להגיב.
נראה כי האיומים של איראן כי כל פגיעה בכוחות איראניים תביא בהכרח לתגובה נגד נכסים אמריקנים הצליחה להרתיע את הממשל הדמוקרטי מלהגיב בצורה ישירה יותר נגד טהרן.
בעקבות המתקפות הוציאו סוריה ועיראק הודעות גינוי רשמיות על המתקפות וטענו כי אלו לא ימנעו את ה"התנגדות" אלא רק יגבירו את הפעולות נגד ארה"ב.
למרות שההפצצות לא כוונו נגד מטרות איראניות, אנליסטים אומרים כי "ההימור היה גבוה" במתקפה הנוכחית, אם כי להערכתם המתקפות לא יביאו להרתעה של המיליציות. "הדבר היחיד שיגרום להם לסגת יהיה סימן ברור מאיראן שאומר להם לחזור אחורה", אמרה חוקרת המזרח התיכון. "אבל גם אז, הם עשויים להקשיב ואולי לא", הבהירה.
מאוחר יותר בשבת תקפו ארצות הברית ובריטניה גם מטרות רבות של החות'ים אך לא נראה כי האחרונים נרתעו מן המהלך.
החות'ים מצידם הגיבו למתקפות ואמרו כי "הסלמה תיענה בהסלמה. הפעולות הצבאיות שלנו נגד הישות הציונית יימשכו עד שתיפסק התוקפנות נגד עזה, לא משנה אילו קורבנות היא דורשת מאיתנו", אמר בכיר החות'ים בתגובה.
הצגת כל התגובות