בעולם מתפרסם הבוקר (שלישי) מדד השחיתות העולמי, שם עולה כי מדינת ישראל ככל הנראה כבר פחות מושחתת.
על פי התוצאות, ישראל מדורגת במקום ה-33 עם 62 נקודות, מדובר בהישג משנת 2021, אז ישראל דורגה במקום ה-36 עם ציון 59 - כפסע לפני "הקו האדום".
המדד המדובר החל בשנת 1995, והוא מיועד עבור אנשי עסקים שרוצים להעריך מה השחיתות במדינות בהן הם רוצים לעשות עסקים, למדד מצורפים 180 מדינות. בישראל המדד מתפרסם על ידי עמותת "שקיפות בינלאומית ישראל - שבי"ל", שהיא אחד מ-100 הסניפים של הארגון העולמי.
מי המדינה לפי המדד הכי פחות מושחתת? דנמרק, אחריה - לפי הסדר נמצאות פינלנד, ניו זילנד, נורבגיה, סינגפור, שבדיה, שווייץ, הולנד, גרמניה ולוקסמבורג.
איחוד האמירויות מדורגת במקום ה-27 ואחריה נמצאות טייוואן, צ'ילה, איי בהאמה, כף ורדה, דרום קוריאה ואז נמצאת ישראל.
אחרי ישראל נמצאות המדינות - ליטא, פורטוגל, לטביה, ספרד, קטאר, צ'כיה, איטליה, סלובניה, קוסטה ריקה, סלובקיה, קפריסין, סעודיה, מלטה וקרואטיה.
ומי המדינה המושחתת ביותר? סומליה לפניה יש בין היתר את רוסיה, ניגריה, איראן, לבנון, הונדורס, אריתראה, אפגניסטן, סודן, לוב, צפון קוריאה, תימן, דרום סודן, סוריה וונצואלה. סומליה 'זכתה' בתואר המפוקפק של המדינה המשוחתת ביותר בעולם.
יו"ר עמותת שקיפות בינלאומית ישראל – שבי"ל, השופטת (בדימוס) נילי ארד, התייחסה לנתונים: "במהומה אשר פקדה בחטף את חיינו, עלינו לפנות מקום גם לחוסן הלאומי של ישראל, הדורש הקפדה על התנהלותה של המדינה כדמוקרטיה מהותית הדוחה מלפניה תופעות של שחיתות שלטונית. במסגרת ההערכה על התנהלותה של מדינה כדמוקרטיה מהותית, ניתן דגש מיוחד לקשר בין שחיתות שלטונית והשלכותיה לבין מערכת משפט חלשה הנתונה להשפעות זרות של המערכת הפוליטית".