סין מנסה להשתלט גם על המזרח התיכון. ניסיון ההתערבות של סין ניכר במהלכים רבים שהניעה המדינה הקומוניסטית, ונפילת משטר אסד אינה בשורה טובה עבורה.
בכתבה שפורסמה הבוקר (שלישי) ב'רויטרס', ניתחו כתבי סוכנות הידיעות את המהלכים האחרונים של סין במזרח התיכון, ואת המשמעות מאחורי מפלת משטר אסד בהקשר זה.
בחודשים האחרונים, בשעה שישראל מנסה להשמיד את מה שנשאר מחמאס, קיימה סין פגישות דיפלומטיות בין ארגון הטרור שביצע את טבח השבעה באוקטובר, לארגון הטרור פת"ח ששולט כיום בשטחי יהודה ושומרון, במטרה ליצור ממשלת אחדות.
למרות הדיווחים בימים האחרונים על נכונות מצד שתי ה"מפלגות" לכונן ממשלת אחדות ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, בפועל לא הבשילו השיחות בין פלגי הטרור לכדי הסכמות אמיתיות, מה שהיווה את הכישלון הראשון של מדינת סין.
סין הייתה מעורבת גם בהחזרת הקשרים בין סעודיה לאיראן, שתי מדינות להן עבר מתוח של יריבות קשה, כשאיראן נתמכת בין היתר בכוחות החות'ים בתימן, מהלך שהוכיח ניסיון נוסף של סין לשלוט בדעת הקהל במזרח התיכון ובמדינות המפרץ.
רק לפני שנה אירחה סין את מנהיג סוריה, הרודן בשאר אל אסד יחד עם אשתו אסמה, בשעה ששי ג'ינפינג, נשיא סין, הבטיח לאסד "התנגדות להתערבות חיצונית", כמו גם סיוע לבנייה מחדש של סוריה. שנה אחרי, משטר אסד נפל בתום חמישים שנות שלטון של המשפחה.
אנליסטים ששוחחו עם 'רויטרס' אומרים שקריסת משטר אסד הקריסה גם את השאיפות של סין לשלוט במזרח התיכון. "הייתה תחושה מוגזמת של היכולת של סין לעצב תוצאות פוליטיות באזור", אמר אחד החוקרים.
הגורם הוסיף כי חוסר היכולת של רוסיה, סין ואיראן להגיב בזמן אמת ולמנוע את נפילתו של אסד, הוכיחה את החולשה של מה שמכונה אצלנו "ציר הרשע".
לאחר נפילת משטר אסד, הודיעה סין כי "היחסים הידידותיים של סין עם סוריה מיועדים לכל העם הסורי", למרות האינטרס האישי של סין במשטר אסד שנפל בקול רעש גדול.