כיכר השבת

טור נוקב: מדינה בלי שופטים ובלי שוטרים

חוסר ההיענות המיידית של משטרת ישראל לקריאות טלפוניות ולתלונות, כמו גם חוסר ההגנה על אנשים המאוימים ברצח, הוא זה שיוצר מציאות נוראית כמו זו שאנו עדים לה השבת. אישה שמתלוננת על איומים ברצח מצד בעלה, מקבלת את ההנחיה: רק כשהוא ינסה לרצוח, תקראי לנו, עכשיו אין מה לעשות"

| 8 | כיכר השבת |
טור נוקב: מדינה בלי שופטים ובלי שוטרים - תוכן גולשים
(צילום: פלאש 90)

השבת קראנו ולמדנו את פרק ג' ממסכת אבות, כמנהג ישראל לקרוא מסכת זו בשבתות הקיץ. "הווי מתפלל בשלומה של מלכות", קראנו שם, "שאלמלא מוראה- איש את רעהו חיים בלעו". הסיבה לקיומה של מדינה, כל מדינה, היא אכיפת חוק וסדר, עשיית דין בפושעים והרתעתם של בני אדם מביצוע מעשי פשע. אלמלא אותה הרתעה, לימדונו חז"ל, בני האדם אוכלים זה את זה לארוחת בוקר.

עם צאת השבת התברר לנו מה שכבר ידענו, מדינתנו לא מעניקה לנו את הביטחון הנדרש. אין הרתעה, כי אין ענישה. יש רק "זכויות אדם", כלומר זכויות הדם שנשפך על ידי רוצחים נתעבים. זכויותיו של הרוצח נשקלות בלי לחשוב על זכותם של אזרחים לחיים בטוחים. אין "מוראה של מלכות", ולכן איש את רעהו חיים בלעו, כדבר המשנה. מערכת אכיפת החוק כבולה לזכויותיהם של רוצחים וגנבים, וחיי האזרחים ורכושם הפכו הפקר.

זה מתחיל בחקיקה, ממשיך בטלפנית אדישה במשטרה ומגיע לשיאו במגדל השן המשפטי, בו יושבים שופטים המתגוררים באזורי יוקרה מוגנים, ומרחמים עד מוות על פושעים נאלחים. השוטר שחר מזרחי היושב בכלא על פעולה מבצעית למניעת גניבה, משדר לשוטרי ישראל: אל תתאמצו, אל תמנעו גניבות ורצח. תבואו אחר כך לחפש עקבות ולתפוס את הפושעים בביתם, על מנת שייצאו מבית המשפט בעסקת טיעון מבישה, או בעונש קל של עבודות שירות. הענישה הקלה וחסרונו של עונש המוות אפילו לרוצחי משפחת פוגל או מבצעי הלינץ' ברמאללה, משדר לרוצחים: לא נורא. אפשר לצאת מזה בזול, אחרי כמה שנים בכלא.

תתקשרי כשהוא ינסה לרצוח

חוסר ההיענות המיידית של משטרת ישראל לקריאות טלפוניות ולתלונות, כמו גם חוסר ההגנה על אנשים המאוימים ברצח, הוא זה שיוצר מציאות נוראית כמו זו שאנו עדים לה השבת. אישה שמתלוננת על איומים ברצח מצד בעלה, מקבלת את ההנחיה: רק כשהוא ינסה לרצוח, תקראי לנו, עכשיו אין מה לעשות". ואם הוא יצליח להרוג לפני שתגיעו, מה שקורה בדרך כלל? אז נחקור את האירוע, ונגיש כתב אישום, והוא יישב בכלא אם לא ישיג המלצה פסיכיאטרית אחרת. את כבר תהיי בקבר, אבל למי אכפת? אנחנו מעולים בחקירות, בלתפוס פושעים אחרי הרצח. למנוע פשע זה ממש לא עניינינו. רכוש חקלאי מופקר בנגב ובגליל, חייהם של אזרחים שומרי חוק בדרום תל אביב שווים כקליפת השום.

מן הראוי ללמוד ממקומות שהצליחו לגבור על הפשיעה ולהפחיתה במידה ניכרת, כמו בניו יורק. שם המשטרה היא מעין צבא מאורגן, עתיר מוטיבציה, עם חוקים המאפשרים לו לפעול ולהילחם בפשע בקשיחות המקסימאלית. הנוסחא פשוטה- חופש פעולה לשוטרים, עונש כבד לפושעים, והיענות מהירה לכל פנייה. רודי ג'וליאני, שקיבל עיר של עשרה מליון תושבים עם 85,800 מקרי שוד בשנה, הצליח בעזרת נוסחה זו להוריד ב70 אחוז את מקרי הרצח- וב 57 אחוז את הפשיעה הכוללת. אז עם כל הכבוד ל"שעת מחנך" שתוקדש בבאר שבע (למה רק שם?) למקרה הנורא, אין למדינה קיום בלי הבסיס של ביטחון אישי, בנפש וברכוש.

לתשומת לב

משטרה היא ארגון האחראי על אכיפת החוק ושמירת הסדר הציבורי. כדי שתוכל לפעול ביעילות ובדחיפות המתבקשת ממטלותיה, המשטרה מאורגנת כארגון צבאי למחצה, בעל היררכיה ומשמעת פנימית. תקנות המשטרה מחייבות את השוטרים, ועבירה עליהן היא עבירה משמעתית.

בעוד הצבא עוסק בהגנה על אזרחי המדינה מפני אויבים חיצוניים, המשטרה ממונה על ביטחונם של האזרחים מפני עבירות המתבצעות בתוך תחומי המדינה או העיר (כשמדובר במשטרה עירונית).

(מתוך ויקיפדיה)

המשפט הפלילי הוא ענף משפטי, שתכליתו הסדרת חיי החברה, על ידי הגדרת התנהגויות שליליות מסוימות כבלתי-חוקיות, וזאת באמצעות כללי עשה ואל-תעשה. אדם המפר כללים אלה יואשם בביצוע עבירה פלילית, עשוי לעמוד לדין, ולהיענש בהתאם לעונשים הקבועים בחוק. המשפט הפלילי חל על תחום מצומצם של התנהגויות, ובא לקבוע כללי הימנעות מהתנהגויות אלו באמצעות הרתעה, העמדה לדין ענישה וקלון. המשפט הפלילי מאופיין בכך שאכיפתו מוטלת קודם כל על המדינה, באמצעות התביעה הכללית, אף במקרים שהנפגע העיקרי מההתנהגות הפלילית יהא מתלונן פרטי אחר בחברה.המשפט הפלילי מסדיר יחסים בין פרטי בחברה, אך למעשה מתנהל בין המדינה (כישות קולקטיבית) לבין פרט (חשוד, נאשם, אסיר).

(מתוך ויקיפדיה)

אם מצא מי מהקוראים קשר בין הציטוטים הנ"ל למתרחש במדינת ישראל, הוא מוזמן לספר לנו. לשופטים ולשוטרים אקרא- הצדיקו את קיומכם ואת התקציבים הממנים אתכם. שילמנו מיסים כדי לקבל ביטחון.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
חותם על כל מילה.... כתיבה מעולה ועניינית...
דוד
4
בידוע הוא שנשים יכולות ומנצלות את כוחם הכמעט בלתי מוגבל במערכת המשפט ועל כל דבר שהגבר עושה ולא נראה להן הן מגישות תלונה המשטרה ותוך כמה שעות הגבר נמצא במעצר ללא ראיות,אז בבקשה אל תספרי סיפורים שטותיים ולא אמינים על דברים שכביכול לא כך המצב. חייבים לשנות את המצב!!!
מתן
3
אני לדוגמא התלוננתי במשטרה-והם פעלו בצורה הכי נכונה שאפשר.הם הצליחו לשות את המצב ולהביא את הבעל לידי חוסר אלימות פיזית.זה לא נכון שרק במקרה של הדקה התשעים מגישים תלונה. אני בכל אופן מנוסה בדרך החיובית של המשטרה. יתכן שהמתלוננת במקרה דנן היא בעלת סיפור ורקע שגרמו למשטרה להגיב כפי שהגיבו. ולגבי תגובה
מנוסה בענין

הצגת כל התגובות

2
קראתי בשקיקה רבה את המאמר הנ"ל וכל הנאמר בה מעיד על מציאות נוראית, הלוואי שראשי המשטרה הפרקליטות והשופטים יקחו את זה לתשומת ליבם.
אזרח מודאג
1
בגלל שנותנים לנשים את כל הזכויות הן מנצלות את זה וכו'.. וכמו שכ' 3 דברים שמאל דוחה ימין מקרבת והן: 1 יצר 2 א ש ה 3ותינוק רק תראו באיזה מעמד הייתן אמורות להיות זה בעיה מדינית תקשורתית
ירון א
תוכן גולשים