כיכר השבת

מה אוכלים היום?

התבשיל שכל אחד צריך לדעת להכין

תבשיל קלאסי וטעים שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לקדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית עם יין אדום ועשבי תיבול, לפנק את המשפחה בימי חורף קרירים (מתכונים, אוכל)

|
קדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית
קדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר מסוג צ'אך
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 6 גזרים גדולים
  • 1 בצל גדול
  • 8 שיני שום
  • 6 כפות קמח
  • 4 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כוסות מים
  • 1 עלה דפנה
  • 6 גבעולי פטרוזיליה קשורים יחד בחוט שפגט
  • 1/2 כפית תימין

אופן הכנת קדירת בשר וירקות:

רגע לפני: תבשיל קלאסי וטעים שכל אחד צריך לדעת להכין: מתכון לקדירת בשר וירקות מחממת ועסיסית עם יין אדום ועשבי תיבול, לפנק את המשפחה בימי חורף קרירים.

• קוצצים את הבצל דק, וכותשים 4 שיני שום (הארבע הנותרות נשארות שלמות).

• מקלפים וחותכים את הגזר לרבעים גדולות.

• חותכים את הבשר לקוביות בגודל 2 ס"מ.

• מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים את קוביות הבשר בשכבה אחת, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך 10 דקות, עד שהבשר משחים.

• מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הכתוש לסיר, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מידי פעם בוחשים.

• מפזרים את הקמח באופן שווה מעל הבשר.

• מוסיפים לסיר את היין ומערבבים עד שהנוזלים מבעבעים ורותחים. מוסיפים את המים, 4 שיני שום שלמות, עלה הדפנה, התימין וצרור הפטרוזיליה המאוגד בשלמותו. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה.

• מוסיפים את הגזרים החתוכים, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהגזר מתרכך.

• מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל ולחם טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תבשילי קדרה