![מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלורית ברוטב עגבניות עשיר](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2022/12/22/f0821cc0-f4de-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h679_w1150.png)
![מומלץ בחום: תבשיל קוביות דלורית ברוטב עגבניות עשיר](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2022/12/22/f0821cc0-f4de-11ee-a4d9-ebfb4147f7a6__h679_w1150.png)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה
רכיבים
- 1 כפית שמן זית
- ½1 כוסות דלעת, חתוכה לקוביות
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- מלח גס
- 1 כף עלי טימין טריים
- 410 גרם עגבניות מרוסקות, משימורים
- 2 צרורות גדולים של קייל, שטוף וקרוע לחתיכות גסות
- ½1 כוסות ציר עוף או ירקות
- פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול, על אש בינונית, מחממים את השמן ומבשלים את הדלעת והבצל. מתבלים בקורט מלח. מבשלים עד שהירקות מתרככים ומתחילים להתקרמל, 6-8 דקות.
2. מוסיפים את הטימין ומערבבים בכף עץ. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים עד שהן מסמיכות ומצטמצמות ביותר מחצי, 8-10 דקות.
3. מוסיפים את הקייל ומערבבים אותו לאט לתערובת הירקות. מתבלים בעוד קורט או שניים של מלח. מוסיפים את הציר ומורידים את האש לבינונית-נמוכה. מבשלים עד שהקייל מתרכך והתערובת התבשלה ויצרה מרקם סמיך דמוי תבשיל, 20-25 דקות. מתקנים תיבול, אם צריך ומגישים.