![תבשיל חומוס ופטריות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2019/06/17/ac2fbe00-01f5-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h713_w1000.jpg)
![תבשיל חומוס ופטריות](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2019/06/17/ac2fbe00-01f5-11ef-8590-ed85b6ab3b94__h713_w1000.jpg)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 800 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים היטב ומסוננים
- 5 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 2 מקלות סלרי, קצוצים
- 2 בצלים לבנים, חתוכים לקוביות
- סלסילת פטריות טריות, פרוסות
- 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 2 כפות רסק עגבניות
- 600 מ"ל ציר ירקות / מים חמים
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים קלות את הבצל, השום והתבלינים במשך כמה דקות עד שהבצל מתרכך.
2. מעבירים את תערובת הבצל-שום-תבלינים לסיר לבישול איטי, מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים במשך 4 שעות על חום גבוה או במשך 6 שעות על חום נמוך.