כיכר השבת

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

תבשיל של אורז עם שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה, מתובל בליים חמצמץ ומרענן, שום ונגיעות של פלפל חריף. תוספת עשירה בטעמים או אפילו ארוחה מזינה ומשביעה בפני עצמה - התבשיל הזה יכול להיות הכל וללכת עם הכל, לבחירתכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
אורז ושעועית שחורה עם כוסברה וליים
אורז ושעועית שחורה עם כוסברה וליים (צילום: Candice Bell on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות אורז ארוך
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ או 1 כפית אבקת בצל
  • 1-2 פלפלי חלפיניו, ללא הזרעים, קצוצים או 1/4 כפת פלפל קאיין
  • 3 שיני שום, קצוצות או 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית כמון
  • 400 גרם שעועית שחורה משימורים, שטופה ומסוננת
  • 3 כפות פלפלים כבושים חתוכים לקוביות קטנות (לא חובה)
  • 3 כוסות ציר ירקות או מים עם 1 כף אבקת מרק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות מיץ ליים / לימון

אופן ההכנה:

1. לאורז "אחד אחד" שוטפים היטב את האורז לפני השימוש ואז מניחים אותו במסננת דקה ושוטפים היטב במים קרים עד שהמים הופכים לצלולים.

2. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האורז, הבצל הסגול והחלפיניו ומטגנים תוך ערבוב קל במשך 3-5 דקות או עד שהבצל רך.

3. מוסיפים את השום והכמון, מערבבים ומקפיצים במשך 30 שניות ואם נראה שחסר שמן, מוסיפים עוד קצת.

4. מוסיפים את השעועית, הפלפלים הכבושים וציר הירקות / מים עם אבקת מרק ומביאים לרתיחה. כשהכל מבעבע, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהאורז רך. לקראת סוף הבישול, מערבבים קלות את התבשיל, מכסים את המחבת ומכבים את האש.

5. נותנים לאורז לשבת, מכוסה, במשך 10 דקות, ואז מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הכוסברה והליים ומערבבים היטב. מגישים מיד, בטמפרטורת החדר ואפילו קר.

לאחסון מיטבי, מצננים את התבשיל לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום במקרר 4-5 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות