כיכר השבת

מה אוכלים היום?

הכריך שלכם ישמח לארח את הלביבות האלה

תראו, אפשר לנשנש אותן עם יוגורט או גבינה, אבל להכניס את הלביבות האלה לכריך מושקע זה הרבה יותר שווה. מתכון ללביבות קישואים ותפוחי אדמה מהירות וקלות להכנה (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
לביבות קישואים ותפוחי אדמה
לביבות קישואים ותפוחי אדמה (צילום: Max Griss on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קישואים / זוקיני בינוניים, מקולפים ומגוררים גס
  • 1 תפוח אדמה גדול, מקולף ומגורר דק
  • 1 בצל קטן, מגורר דק
  • 2 ביצים, טרופות
  • 35 גרם קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקישואים במסננת דקה מעל קערה, מתבלים במלח ומניחים בצד למשך 10 דקות. לאחר מכן, סוחטים בידיים את הנוזלים מהקישואים.

(צילום: Max Griss on Unsplash)
2. בקערה נפרדת, מניחים את תפוח האדמה והבצל המגוררים, מוסיפים את הביצים, הקישואים שנסחטו, הקמח, המלח והפלפל השחור ומערבבים עד לאיחוד.
3. מחממים מחבת טפלון על אש בינונית, מוסיפים 2 כפות שמן זית, יוצרים לביבות שטוחות מהתערובת ומטגנים אותן בקבוצות במשך 3-4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. כשצריך, מוסיפים עוד קצת שמן וממשיכים לטגן עד שכל התערובת נגמרת.
7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
כמה זה 35 גרם קמח?
שרביט
3.5 כפות
דינה
כל כף=10 גר' אז 35 גר' הן 3 וחצי כפות
שלי
4
אם אפשר לאפות את הלביבות?
ללא שם
3
למה לטגן שמן זיתתת זה מתחמצן וממש לא בריא!
בריאות

הצגת כל התגובות

2
מה עם פטרוזליה?
נגה
1
א. גם תפ"א והבצל מגירים נוזלים. אותם לא סוחטים? ב. תערובת אמורה להיות דלילה, כיצד ניתן ליצור לביבות? לא צריך להשתמש בכף?
ללא שם
תוספות וירקות