רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות סיידר תפוחים (לטעם עדין) או חומץ יין לבן (לטעם חזק יותר)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות או פלחים בגודל שווה
אופן ההכנה:
1. בקערה קטנה, מערבבים במרץ את שמן הזית 1 כף חומץ או סיידר תפוחים, מלח ופלפל שחור.
2. מפזרים את קוביות תפוחי האדמה בתבנית גדולה, יוצקים עליהם את תערובת השמן והחומץ, מערבבים היטב ומסדרים שוב את תפוחי האדמה בשכבה אחת.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות. במהלך האפייה, מערבבים 2-3 פעמים את תפוחי האדמה כדי להבטיח פיזור אחיד של חום התנור.
4. מיד לאחר שמוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, יוצקים עליהם את החומץ או סיידר התפוחים הנותר (או מעט יותר, אם אתם חובבי חמוץ), מערבבים, מתבלים בעוד מלח, אם רוצים ומגישים מיד.
הצגת כל התגובות