כיכר השבת

בריא יותר

רבע שעה הכנה, מתחילה ועד סוף: קישואים קראנצ'יים בגריל

קישוא הוא ירק מנצח מבחינתנו: בריא, קל לתפעול ומתבשל מהר. הנה כמה טיפים להצלחת הקישואים בגריל הללו: 1. בחרו קישואים קטנים יותר. ככל שהקישואים קטנים יותר, כך גם הגרעינים. גרעינים גדולים פחות רצויים פה. 2. הרגישו בנוח לשחק עם התבלינים. קישואים בגריל הם כמו קנבס ריק - אתם לא צריכים לעצור במלח ופלפל (או אפילו בתיבול שאנו הצענו). הוסיפו קצת קריספיות כדוגמת אגוזים או גרעינים קלויים ו/או שדרגו בעשבי תיבול קצוצים. 3. הגישו את המנה בהקדם האפשרי. קישואים נוטים להיות קצת דייסתיים כשהם 'יושבים' (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
רבע שעה הכנה, מתחילה ועד סוף: קישואים קראנצ'יים בגריל
רבע שעה הכנה, מתחילה ועד סוף: קישואים קראנצ'יים בגריל (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 קישואים בינוניים, פרוסים לרצועות עבות
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/4 כפית צ'ילי כתוש ועוד מעט - לקישוט
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 עלי בזיליקום, קרועים לחתיכות בינוניות

אופן ההכנה:

1. משמנים ומחממים מכשיר גריל / מחבת פסים, על חום בינוני-גבוה. מקפיצים בקערה גדולה את הקישואים, השמן, גרידת הלימון והצ'ילי הכתוש. מתבלים במלח ופלפל.

2. לאחר שהגריל / מחבת חם, משתמשים במלקחיים כדי להניח את הקישואים על הגריל. מכסים וצולים 3 דקות. הופכים וממשיכים בבישול עוד 2-3 דקות, מכוסים.

3. כשהקישואים רכים, מסירים מהאש ומקשטים בבזיליקום וצ'ילי גרוס ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות