כיכר השבת

בריא יותר

הבריאות לא באה על חשבון הטעם: לביבות קישואים וגבינות

קציצות הקישואים הקלות האלה, הידועות גם בשם "לביבות קישואים", הן המאכל החביב עלינו בקיץ זה והדרך המושלמת לנצל קישואים עייפים שעומדים לאבד את טריותם. הן מטוגנות במהירות ומהוות תוספת נהדרת לארוחת ערב או לארוחת צהריים קלילה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
הבריאות לא באה על חשבון הטעם: לביבות קישואים וגבינות
הבריאות לא באה על חשבון הטעם: לביבות קישואים וגבינות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 קישואים גדולים
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • 1/2 כוס ריקוטה
  • 1/4 כוס פרמזן מגורד
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן צמחי - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מגררים את הקישואים בפומפיה ואז משתמשים במגבת מטבח נקיה כדי להספיג מהם את הנוזלים המיותרים. עובדים בקבוצות לפי הצורך.

2. בקערה גדולה משלבים את הקישואים, הביצים, פירורי הלחם, הריקוטה, הפרמזן, אבקת השום והצ'ילי הגרוס. מתבלים במלח ופלפל.

3. מחממים כמות נדיבה של שמן במחבת גדולה, על להבה בינונית. יוצקים כרבע כוס מתערובת הקישואים על המחבת, לכל לביבה. משטחים בזהירות בעזרת מרית ומבשלים עד להזהבה, כ-2-3 דקות לכל צד. מניחים על צלחת המרופדת בנייר סופג, מפזרים מלח ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות