רכיבים
- 6 עגבניות גדולות בשלות, חצויות
- 1 מלפפון גדול, חצוי לאורך
- 1 פלפל אדום מתוק, קצוץ גס
- 1 בצל צהוב, קצוץ גס
- 2 שיני שום, קצוצות גס
- 2 פרוסות לחם לבן
- 3/4 כוס מי קרח
- 1/4 כוס חומץ יין אדום
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
1. מסירים את החלק הפנימי של העגבניות - הליבה והזרעים, וחותכים את בשר העגבניות לקוביות לא קטנות מדי.
2. מסירים את זרעי המלפפון בעזרת כפית קטנה וקוצצים אותו גס.
3. בקערה גדולה, מניחים את העגבניות, המלפפונים, הבצל והשום. קורעים את פרוסות הלחם (גם את "הקשה") ומוסיפים לקערה יחד עם מי הקרח, החומץ, שמן הזית, המלח והפפריקה. מערבבים עד שכל הרכיבים לחים. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה לפחות עד 4 שעות.
4. מעבירים את תכולת הקערה לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת מרקם חלק, במשך 2 דקות. מוסיפים עוד מי קרח, אם רוצים לדלל יותר את המרקם. טועמים, ומשפרים תיבול עם עוד פפריקה מעושנת, חומץ, מלח ושמן זית, במידת הצורך.
יוצקים את המרק לקערות הגשה, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה וזילוף של שמן זית. אפשר לשמור את הגספצ'ו במקרר עד 3 ימים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!