רכיבים
- 8-10 גמבות ופלפלים צהובים, שטופים היטב, החלק העליון חתוך והליבה נקייה, ללא זרעים
- 4 כוסות אורז בסמטי (לא מבושל)
- 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה
- 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1/2 צרור שמיר טרי, קצוץ
- 200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
- 2 עגבניות, קצוצות דק דק
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1 גזר, מגורד דק
- 1 כוס שמן
- 2 כפות + 1/2 כפית פפריקה
- 1 כף + 1/2 כפית כמון
- 1 כפית 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שטוחות מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז בסיר עם 6 כוסות מים וכף מלח אחת, עד לדרגת אל דנטה (חצי בישול) במשך 7-10 דקות. מסירים מהאש ומסננים את האורז מנוזלים.
2. בקערה גדולה, מניחים את האורז המסונן, עשבי התיבול הקצוצים, 100 גרם רסק עגבניות (קופסה אחת), הגזר המגורד, עגבנייה אחת קצוצה היטב, 2 שיני שום קצוצות וניתן להוסיף 1/4 כוס בצל מטוגן. יוצקים על הכל 1/2 כוס שמן ומתבלים ב-2 כפות פפריקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות שטוחות מלח ומערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ביד נדיבה.
4. לסיר סוטאז' רחב על אש בינונית, יוצקים את רסק העגבניות שנותר ו-1/2 כוס שמן. מוסיפים 3 שיני שום קצוצות, מטגנים אותן קלות ואז מוסיפים את העגבנייה הקצוצה השנייה ו-2 כוסות מים רותחים ומתבלים ב-1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פפריקה, פלפל שחור וכמון.
5. מערבבים את הרוטב, מסדרים בתוכו את הפלפלים הממולאים כשהם עומדים צפוף ומבשלים במשך שעה על אש בינונית.
6. השלב הבא אופציונלי - אך ממש לא כדאי לוותר עליו: בעזרת 2 כפות, מעבירים בעדינים כל פלפל לתבנית חסינת אש, יוצקים מסביב את הרוטב, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך חצי שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות כדי שהפלפלים יקבלו גוון שחום יפה.