כיכר השבת

אוקיי וואו: מצאנו תיבול מטורף לתפוחי אדמה

אם מרגיש לכם שהכנתם תפוחי אדמה בכל דרך אפשרית - אתם לא לבד. וזו הסיבה שהמתכון הבא מרענן כל כך: מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור עם המון שום ונגיעת קינמון שלא משתלט על הטעם, אלא מעניק ארומה ים תיכונית מופלאה (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום ונגיעת קינמון
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום ונגיעת קינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם תפוחי אדמה, רצוי בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום שלמות, לא מקולפות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מקל קינמון, שבור לחתיכות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים את קוביות תפוחי האדמה במחבת ברזל יצוק שמתאים גם לתנור או בתבנית, רצוי קרמית.

2. מפזרים מעל תפוחי האדמה את שיני השום בקליפתן ואת חתיכות מקל הקינמון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור, מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים היטב.

3. צולים במשך שעה ורבע, ופעם-פעמיים מערבבים והופכים את תפוחי האדמה, עד שהם רכים. לאחר מכן, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות (או יותר) וצולים במשך כ-15 דקות נוספות, עד שהם מקבלים מעטה פריך וגוון שחום עמוק.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מקלות קינמון עלולים להיות נגועים בחרקים!
שימו לב!
1
מקל קינמון ים תיכוני?
ניקולאס פלאמל
תוספות וירקות