תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום ונגיעת קינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 700 גרם תפוחי אדמה, רצוי בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 6 שיני שום שלמות, לא מקולפות
- 3 כפות שמן זית
- 1 מקל קינמון, שבור לחתיכות
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים את קוביות תפוחי האדמה במחבת ברזל יצוק שמתאים גם לתנור או בתבנית, רצוי קרמית.
2. מפזרים מעל תפוחי האדמה את שיני השום בקליפתן ואת חתיכות מקל הקינמון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור, מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים היטב.
3. צולים במשך שעה ורבע, ופעם-פעמיים מערבבים והופכים את תפוחי האדמה, עד שהם רכים. לאחר מכן, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות (או יותר) וצולים במשך כ-15 דקות נוספות, עד שהם מקבלים מעטה פריך וגוון שחום עמוק.