בטטות צלויות עם רוטב צ'ילי חריף וליים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- גרידה ומיץ מליים אחד
- 1/4 כוס שמן קוקוס מומס
- 2 כפיות מלח גס
- 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף + יותר, לפי הצורך
- 700 גרם בטטות, חתוכות לפרוסות בעובי 2.5 סנטימטרים
- כוסברה טריה, קצוצה גס - להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
2. בקערה גדולה, מערבבים את מיץ הליים (שומרים את הגרידה לקישוט), שמן הקוקוס, המלח ורוטב הצ'ילי.
3. מקפיצים את הבטטות בתערובת. צולים בשכבה אחידה על שתי תבניות, עד שהן רכות, במשך 35-45 דקות - מקפיצים מדי פעם ומסובבים את התבניות באמצע.
4. מעבירים את הבטטות המוכנות לפלטת הגשה. מפזרים מעל את גרידת הליים וחופן עלי כוסברה. מגישים מיד.