נמס בפה: פירה אפונה במרקם קטיפתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 450 גרם אפונה קפואה
- צרור עלי נענע טריים
- 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- 2 כפות חמאה
- 2 כפות סוכר חום
- מלח ופלפל - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים פנימה - תוך כדי ערבוב - את האפונה הקפואה, עלי הנענע והבצל הירוק ומבשלים עד שהאפונה חמימה ורכה אך עדיין בהירה, במשך 7-10 דקות.
2. מעבירים את האפונה לקערה ומועכים עד שהיא מרוסקת היטב, אך לא לגמרי. מוסיפים פנימה את החמאה, הסוכר החום, המלח והפלפל ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס. מגישים חם או קר.