כיכר השבת

התוספת שתופסת

פטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף

אנחנו אוהבים פטריות. אנחנו אוהבים אותן בכריכים. אנחנו אוהבים אותן בריזוטו. אנחנו אוהבים אותן בסלטים. אבל כחטיף לבד? כאן נכנס המתכון הזה לתמונה. מקפיצים פטריות בשמן זית, מלח, שום ומעט חומץ ואז צולים אותן באטיות בתנור. הן מקבלות פריכות שהופכת אותן לחטיף האידאלי לנשנוש, אחד כזה שלא הורס את הדיאטה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף
פטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פטריות שמפיניון ופורטובלו, שטופות, יבשות וללא קצוות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
  • מלח גס, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן.

2. בקערה גדולה מקפיצים את הפטריות עם שמן הזית, החומץ, המלח, השום והפלפל, עד לאיחוד.

3. שופכים את הפטריות לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותן במרווחים. צולים עד שהפטריות שחומות ופריכות מאד, במשך 40-45 דקות.

4. נותנים לפטריות להתקרר מעט ואז מעטרים אותן בפטרוזיליה ובמלח הגס, אם משתמשים. ניתן להגיש את הפטריות חמות או בטמפרטורת החדר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות