כיכר השבת

התוספת שתופסת

פרחי כרובית צלויים ברוטב תפוזים רענן

זהו בעצם עוף ברוטב תפוזים בסגנון סיני, רק בגרסה הטבעונית; זול, בריא וטעים להפליא. גם אם אינכם טבעוניים, כדאי לכם לנסות זאת כחלופה פרווה ומוצלחת להפליא לארוחת הצהריים או הערב הרגילה שלכם (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פרחי כרובית צלויים ברוטב תפוזים רענן
פרחי כרובית צלויים ברוטב תפוזים רענן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית גדולה, חתוכה לפרחים קטנים
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים טרי (כ-1/2 תפוז סחוט)
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • תרסיס שמן
  • שומשום, לפיזור
  • מעט בצל ירוק, קצוץ דק - להגשה
  • אורז לבן - להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. שופכים מעט שמן על הנייר ומפזרים אותו סביב בעזרת נייר סופג. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומכסים אותה בשמן (רצוי עם תרסיס; מקפיצים בקערה גדולה אם משתמשים ברגיל) ומתבלים היטב במלח ופלפל.

2. מעבירים את הכרובית לשקית ניילון יחד עם 2 כפות קורנפלור ומנערים היטב. מסדרים את הכרובית על גבי נייר האפייה המרופד.

3. אופים את הכרובית במשך 30 דקות בחום של 230 מעלות.

4. בזמן שהכרובית נאפית, מוסיפים את כף הקורנפלור הנותרת לכוס עם כף מים ומערבבים לתערובת חלקה.

5. מכינים את הרוטב על ידי שילוב מיץ התפוזים, רוטב הסויה, חומץ האורז והסוכר בסיר קטן. מוסיפים אליו את תערובת הקורנפלור ומרתיחים על הגז. מורידים מהאש ומערבבים עד שנוצר רוטב חלק ומבריק.

6. כאשר הכרובית פריכה וחומה, מקפיצים אותה ברוטב עד שכולה מצופה באופן שווה. מוסיפים את השומשום והבצל הירוק מעל ומגישים לצד אורז לבן.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות