כיכר השבת

התוספת שתופסת

כרובית צלויה עם שמן צ'ילי ושום קראנצ'י

הכרובית החרוכה הזו מתובלת, מתוקה, פריכה ומשביעה בדיוק כמו כל פחמימה מורכבת. בכל מקרה שלא יהיה, אל תפסחו על הכנת שמן הצ'ילי שמוגש לצידה. התכוננו לאהוב אותו במיוחד, כך שתמיד תרצו שיהיה לכם אותו בבית, אז מומלץ להכין ממנו כמות כפולה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כרובית צלויה עם שמן צ'ילי ושום קראנצ'י
כרובית צלויה עם שמן צ'ילי ושום קראנצ'י (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לשמן הצ'ילי והשום:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • 7 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כף צ'ילי כתוש חריף
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה

לכרובית:

  • 1 ראש כרובית
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פטרוזיליה טריה, קצוצה
  • 1/4 כוס משמן הצ'ילי והשום

אופן ההכנה:

1. מכינים את שמן הצ'ילי: בסיר קטן, על אש בינונית-נמוכה, מערבבים את שמן הזית, שמן הקנולה, השום והמלח. מבשלים קלות עד שהשום מקבל גוון חום בהיר, במשך 8-10 דקות.

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הצ'ילי הכתוש והפפריקה. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. מחממים תנור ל-200 מעלות ובמקביל, מחממים על הגז מחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

3. מכינים את הכרובית: חותכים את הכרובית לפרוסות גסות. מפזרים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל.

4. מניחים את פרוסות הכרובית במחבת בשכבה אחידה וצולים קלות, במשך כ-4 דקות.

5. הופכים את הכרובית ומעבירים את המחבת לתנור. אופים עד שהכרובית רכה ומקורמלת, במשך 6-8 דקות.

4. מוציאים מהמחבת ומקפיצים עם הפטרוזיליה ושמן הצ'ילי והשום. הכרובית תישבר באופן טבעי לחתיכות קטנות יותר כשהיא תוקפץ. מגישים עם שמן צ'ילי נוסף בצד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות