כיכר השבת

התוספת שתופסת

לבבות ארטישוק קלויים פריכים בטירוף - שאפשר לנשנש ללא היסוס

ממטבלים ועד פסטות, יש המון דרכים לבשל עם ארטישוק. אבל לדעתנו הצנועה, הדרך הטעימה ביותר ליהנות מהצמח הזה היא לצלות אותו בתנור עד להזהבה וקבלת מרקם קראנצ'י. מגישים עם איולי שום או אפילו מיונז נקי ורוטב צ'ילי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לבבות ארטישוק קלויים פריכים בטירוף - שאפשר לנשנש ללא היסוס
לבבות ארטישוק קלויים פריכים בטירוף - שאפשר לנשנש ללא היסוס (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות מיץ לימון, מחולקות
  • 12 לבבות ארטישוק, חצויים לרבעים
  • 4 שיני שום, עם קליפה
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 כוס מיונז

אופן ההכנה:

1. מתבלים סיר גדול עם מים במלח ו-1 כף מיץ לימון ומביאים לרתיחה.

2. מרתיחים את לבבות הארטישוק במשך 8-10 דקות. מסננים ואז מניחים על מגבות נייר.

5. מחממים תנור ל-200 מעלות. בקערה גדולה, מערבבים את לבבות הארטישוק המיובשים יחד עם השום ושמן הזית. מסדרים בשכבה אחידה על תבנית; מתבלים במלח ופלפל.

6. צולים, מקפיצים מדי פעם, עד שלבבות הארטישוק שחומים, זהובים ופריכים, במשך 25-30 דקות.

7. מוציאים את שיני השום מקליפתם ומניחים בקערה קטנה. מועכים במזלג, עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה את המיונז ואת כף מיץ הלימון הנותרת. מתבלים במלח ופלפל.

8. מגישים את לבבות הארטישוק הפריכים מיד, עם איולי שום בצד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות