כיכר השבת

התוספת שתופסת

כרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי

פרחי כרובית קלויים? טעימים ביותר, אבל משעממים. אפיית ראש שלם של כרובית, לעומת זאת, היא פחות נפוצה. במתכון זה מושחים את הכרובית במרינדת יוגורט פיקנטית וצולים אותה בטמפרטורה גבוהה. התוצאה היא מנה טעימה להפליא שמרשימה בדיוק כמו שהיא קלה להכנה (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
כרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי
כרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 ראש כרובית
  • ½1 כוסות יוגורט יווני רגיל
  • גרידה מליים 1 + המיץ
  • 2 כפיות צ'ילי גרוס
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית קטנה בשמן הצמחי. מניחים בצד.

2. חותכים את בסיס הכרובית כדי להסיר עלים ירוקים וגבעולים מיותרים.

3. בקערה בינונית, משלבים את היוגורט עם גרידת הליים והמיץ, הצ'ילי, הכמון, אבקת השום, אבקת הקארי, המלח והפלפל.

4. טובלים את הכרובית בקערה ומשתמשים במברשת או בידיים כדי למרוח את המרינדה באופן שווה על פני שטחה. (ניתן לאחסן עודף מרינדה במקרר בכלי אטום לאוויר, עד שלושה ימים ולהשתמש לדגים או ירקות אחרים.)

5. מניחים את הכרובית על תבנית האפיה המוכנה וצולים עד שחלקה החיצוני יבש ומשחים קלות, במשך 30-40 דקות. המרינדה תיצור קרום על פני הכרובית.

6. נותנים לכרובית להתקרר במשך 10 דקות לפני שחותכים אותה לפרוסות.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מצאתי תולעת ענקית בכרובית של חסלט. חייבים לבדוק !!!!!!! זה טעים אותו דבר גם אם הכרובית מחולקת לפרחים !!!
רזי
4
אשמח לדעת כיצד ניתן את המתכון לפרווה
סבתא
3
יש אפשרות להשיג כרובית שלימה נקייה מתולעים??
מרים
בחנויות של חרדים
מני

הצגת כל התגובות

2
חייבים להפריד את הפרחים כדי לבדוק מתולעים
לאה
1
אי אפשר לנקות כרובית גם אם מפרידים את הפרחים.הכל מלא חרקים בתוך והם לא יוצאים בשטיפה. רק כרובית בגידול ייוחד ללא חרקים מותרת באכילה.
כשרות!?
תוספות וירקות