רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן
- 2 שיני שום
- 225 גרם פטריות שמפיניון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 425 גרם שעועית לבנה מבושלת / קפואה
- 1 לימון סחוט היטב
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- 1/4 1 כוסות פירורי לחם
אופן הכנת קציצות פרווה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים ומנגבים היטב את הפטריות במגבת יבשה, לאחר מכן קוצצים אותן דק ככל האפשר.
3. מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות את הבצל ושיני השום.
4. מחממים מחבת גדולה, וברגע שהיא חמה, מוסיפים את שמן הזית והבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות.
5. מוסיפים למחבת את השום והפטריות ומטגנים יחד במשך 2 דקות.
6. מתבלים באורגנו, מלח, פלפל שחור, שבבי צ'ילי, מערבבים ומוסיפים את השעועית הלבנה (ללא הנוזלים) ומיץ הלימון. משהים את התערובת למשך דקה אחת, ומסירים מהאש.
7. מעבירים את התערובת למעבד מזון, ומעבדים בכמה פולסים, עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הפטרוזיליה וכוס פירורי לחם ומעבדים שוב בפולסים, עד לגיבוש מלא. משהים את התערובת במעבד המזון המכובה למשך 5 דקות, כדי שפירורי הלחם ייספגו את תערובת הפטריות והשעועית.
8. בקערה נפרדת, מערבבים 1/4 כוס פירורי לחם עם 1/2 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור ומעט שבבי צ'ילי. יוצרים כ-20 עיגולים שווים מהתערובת, ומגלגלים בקערת פירורי הלחם.
9. מסדרים את הקציצות בתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות. לאחר מכן, הופכים את הקציצות ואופים במשך 20 דקות נוספות, להשחמה מלאה.
לרוטב: (אם אין לכם רוטב בהישג יד, תוכלו להכין את הדבר הבא)
• מגרדים 6 עגבניות בשלות. כותשים 6 שיני שום, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים בסיר. כשעולה ריח שום, מוסיפים את העגבניות המגורדות ו-4 כפות גדושות של רסק עגבניות. מתבלים בקמצוץ כמון, מלח ופלפל שחור ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. מסירים מהאש.
אופן ההגשה: מוסיפים את הקציצות האפויות לסיר הרוטב, ולאחר שהרוטב נספג בהן היטב, חוצים לשניים לחמניית אצבע ומכניסים לתוכה 3 קציצות. מוסיפים ירקות טריים ומגישים מיד.