רכיבים
- 2 פלפלים אדומים
- 1 פלפלון חריף
- חופן גדוש זיתים ירוקים / שחורים
- 2 כפות צלפים מסוננים
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית צ'ילי יבש
- מלח ופלפל שחור
- 6 כפות שמן זית
אופן הכנת פלפלים קלויים:
רגע לפני: מתכון להכנת פלפלים קלויים עם צלפים וזיתים מתובלים בשום ופטרוזיליה, בחריפות מעודנת שמשאירה צריבה טובה בפה.
• פורסים לרצועות את הפלפלים האדומים, חותכים לפרוסות את השום והפלפלון, חוצים את הזיתים לשניים, וקוצצים את הפטרוזיליה דק.
• מחממים את שמן הזית במחבת כבדה, מטגנים במשך דקה את השום ומוסיפים את הפלפלים, הפלפלון החריף והזיתים.
• מתבלים בצלפים, בפטרוזיליה הקצוצה, צ'ילי, ומלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים עד לריכוך הירקות ומסירים מהאש.
• מאחסנים במקרר בכלי סגור עם שמן זית מעל, כדי לשמור על הטריות.
אופן ההגשה: תוספת פיקנטית מעולה על קרוסטיני עשויים היטב.