כיכר השבת

מיוחד

קצת אחרת: פירה עם עשבי תיבול

פירה משודרג: מתכון להכנת מחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול. 15 דקות עבודה ו-תחזיקו חזק- 4 שעות על האש. התוצאה? פירה מיוחד במרקם נימוח ורך עם נגיעות תיבול פיקנטי (מתכונים, אוכל)

|
קצת אחרת. פירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול
קצת אחרת. פירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 שיני שום
  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פירה ועשבי תיבול:

רגע לפני: מתכון להכנת מחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול. 15 דקות עבודה ו-תחזיקו חזק- 4 שעות על האש. התוצאה? פירה מיוחד במרקם נימוח ורך עם נגיעות תיבול פיקנטי. כל הרעיון זה לזרוק את הכל לסיר ולהמתין עד לקבלת המנה המושלמת.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות, וכותשים את שיני השום.

גרסת הבישול האיטי:

• משמנים קלות סיר לבישול איטי (קרוקפוט), מניחים בסיר את קוביות תפוחי האדמה, החמאה, השום הכתוש, ורבע כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך 3-4 שעות בחום גבוה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

• מעבירים את תפוחי האדמה לקערת מיקסר, ומערבבים יחד עם השמנת, גבינת הפרמזן, החלב ועשבי התיבול. מעבדים בפולסים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת מרקם חלק. אם התערובת סמיכה ויבשה מידי, ניתן להוסיף מעט חלב.

גרסת הממהרים:

• מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר מלא מים כ-40 דקות, עד להתרככות.

• מסננים מנוזלים, ובעזרת מטחנת ירקות (מולן א-לגום) או ממעך ידני, מרסקים למחית, אותה מעבירים לסיר יחד עם השום הכתוש ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מחממים את החלב בסיר נפרד, יחד עם השמנת והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים את הנוזלים על מחית תפוחי האדמה.

• מוסיפים את עשבי התיבול ומעט חלב, אם צריך. מעבדים הכל יחד בעזרת מקל בלנדר או מיקסר. לאחר מכן טועמים ומשפרים תיבול.

אופן ההגשה: מגישים חם סמוך להכנה ומפזרים מעל עירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות