כיכר השבת

תפוחי אדמה אפויים בחמאה ורוזמרין

תוספת נהדרת לארוחה, שגונבת את ההצגה: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם חמאה ועלי רוזמרין, במרקם רך ופריך. מתאימים לצד דג, סלט או כמנה בפני עצמה (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
תפוחי אדמה אפויים בחמאה ורוזמרין
תפוחי אדמה אפויים בחמאה ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה
  • חופן עלי רוזמרין
  • 1/2 חבילת חמאה
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מנה שהיא תוספת נהדרת לארוחה, אבל בעצם גונבת את ההצגה: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם חמאה ועלי רוזמרין, במרקם רך ופריך.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא במשך כ-20 דקות לפחות, עד שהם מתרככים קלות. מניחים בצד, לצינון.

• פורסים את תפוחי האדמה בכל צורה שתרצו - חצאים, קוביות בגודל שווה, רבעים, רצועות ארוכות או פרוסות עיגולים בעובי חצי סנטימטר.

• מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את תפוחי האדמה בצורה מסודרת (למשל, אם פרסתם אותם לעיגולים, סדרו אותם צפוף, כמו רעפים).

• מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל ועלי הרוזמרין.

• חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל.

• מכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים, ומוציאים מן התנור.

אופן ההגשה: תפוחי האדמה מתאימים כתוספת לצד דג, להגשה כסלט פתיחה וגם כמנה בפני עצמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
גם כשהתפחי אדמה מתובלים בפפריקה וכמון הרוזמרין מוסיף מאוד ארומה טעימה במיוחד..
שרה השפית
תוספות וירקות