רכיבים
- 5 תפוחי אדמה
- חופן עלי רוזמרין
- 1/2 חבילת חמאה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
רגע לפני: מנה שהיא תוספת נהדרת לארוחה, אבל בעצם גונבת את ההצגה: מתכון לתפוחי אדמה אפויים בתנור עם חמאה ועלי רוזמרין, במרקם רך ופריך.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא במשך כ-20 דקות לפחות, עד שהם מתרככים קלות. מניחים בצד, לצינון.
• פורסים את תפוחי האדמה בכל צורה שתרצו - חצאים, קוביות בגודל שווה, רבעים, רצועות ארוכות או פרוסות עיגולים בעובי חצי סנטימטר.
• מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה את תפוחי האדמה בצורה מסודרת (למשל, אם פרסתם אותם לעיגולים, סדרו אותם צפוף, כמו רעפים).
• מתבלים את תפוחי האדמה במלח, פלפל ועלי הרוזמרין.
• חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל.
• מכניסים לתנור לאפיה במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים, ומוציאים מן התנור.
אופן ההגשה: תפוחי האדמה מתאימים כתוספת לצד דג, להגשה כסלט פתיחה וגם כמנה בפני עצמה.