רכיבים
- 8 נתחי פילה סלמון
- 3 בצלים לבנים, פרוסים
- 2 בצלים סגולים, פרוסים
- סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות
- 5 כפות שמן
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב סילאן
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: בצל ירוק קצוץ או כוסברה קצוצה ושברי בוטנים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומסדרים את נתחי הסלמון בתבנית מלבנית חסינת אש.
2. במחבת גדולה, מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית עד שהבצלים מאבדים את נפחם ומעט מתכווצים. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד בעזרת כף עץ במשך 5-7 דקות.
3. יוצקים למחבת את הסויה והסילאן, מתבלים בפלפל שחור ומערבבים ומקפיצים יחד לציפוי מלא.
4. מסירים את הבצלים והפטריות מהאש ושופכים את כל תכולת המחבת על הדגים שבתבנית. אופים במשך 20 דקות וסמוך להגשה מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ / כוסברה קצוצה ושברי בוטנים.