כיכר השבת

לכבוד שבת

סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין

מנת פתיחה מרשימה וטעימה לסעודת השבת, שתקצור מחמאות מכולם בתמורה להשקעה פעוטה - חותכים, מתבלים ושולחים לתנור: מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין (מתכונים לשבת, אוכל)

| 24 | כיכר השבת |
סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין
סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 פילטים של סלמון טרי
  • 2 בטטות בינוניות
  • 10 שיני שום
  • 3 ענפי תימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 כפית פלפל גרוס טרי
  • 1 כפית שטוחה מלח

אופן הכנת סלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין:

רגע לפני: מנת פתיחה מרשימה וטעימה לסעודת השבת, שתקצור מחמאות מכולם בתמורה להשקעה פעוטה - חותכים, מתבלים ושולחים לתנור: מתכון לסלמון בתנור עם בטטות ועלי תימין.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את הבטטות, ופורסים אותן לפרוסות דקות.

• מסדרים את פרוסות הבטטה בצורה שווה בתחתית תבנית חסינת אש (פיירקס).

• מזלפים מעל 2 כפות שמן זית ומתבלים במעט מלח ופלפל גרוס.

• כותשים את שיני השום, ומוסיפים מעל הבטטות יחד עם הסילאן.

• מערבבים הכל יחד, שהתיבול יגיע לכל פרוסות הבטטה ושוב משטחים יפה בתבנית.

• מכניסים את תבנית הבטטות לאפייה במשך 20 דקות.

• מוציאים מהתנור את התבנית ומניחים מעל הבטטות את נתחי הדג.

• מזלפים את שאר שמן הזית, ומפזרים מעל את עלי התימין והמלח.

• מכניסים שוב לתנור לאפייה במשך 20 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

24 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
16
מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדדד
המלך
15
אפשר להמיר בכוסברה?
נשמע מהמם
בדרך כלל משיגים את זה בשוק מחנה יהודה או ברשתות הגדולות (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מומי
איפה שכל שאר התבלינים בקופסאות. מקסימום את יכולה להמיר בבזיליקום אבל טימין נשמע יותר טעים.
הרבנית+
הטעם של האורגנו מזכיר את הטימין. אבל כדאי מאוד שיהיה טימין בבית. תבלין נפלא. מתאים מאוד לירקות בתנור
תהילה
14
שלום . האם כדאי לכסות את הסלמון בזמן האפייה כדי שלא יתייבש?
חני ברק

הצגת כל התגובות

13
תודה מורן
אבירם
12
האם כדאי לכסות את הסלמון בנניר כסף בזמן האפייה?
חני ברק
11
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילנה יצחקי
10
נראה לי. שזה חלק מהדורת בשפתינו
יוסי
9
אין שולחן שבת ללא סלמון.
שפית
8
מי שלא אוכל מפסיד אני נותן 5 כוכבים
נתן
7
מנה יפה אכותית וטעימה
יוסף
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דגיה
5
טימין מסוכן לנשים פוגע בפוריות!!!!!!!!!!!!!!!
איש מקצוע בנושא
מאיפה לקחת את השטות הזו???
רופאה
4
צריך מכסה על הבטטה/על הדגים?
בן
3
אני קונה יבש הוא מחזיק זמן רב וממש מעולה!
נהנת
2
אני מת על דגים וזה הדג הכי טעים אי פעם...
משה
1
רק לידיעה ק"ג סלמון עולה 65.- ש'ח ממש זול ומומלץ . למי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ס.פ.ס
נשמע טוב מאוד . האם לכסות את הדגים בתנור או או לאפות את זה מגולה פתוח?
yossik
מנות פתיחה