ברוקולי מוקפץ עם שום וצ'ילי גרוס (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 100 גרם ברוקולי טרי, מחולק לפרחים
- מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שום כתוש
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 4 אנשובי, מרוסקים למעין משחה (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. ממלאים מים בסיר עמוק - מספיק כדי לכסות את פרחי הברוקולי. מביאים לרתיחה את המים וכשהם מבעבעים, מוסיפים את פרחי הברוקולי, מתבלים במלח, מבשלים אותם במשך 3 דקות ומוציאים מיד למסננת.
2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומטגנים אותם תוך כדי ערבוב מתמיד על אש די גבוהה. אחרי דקה מוסיפים את השום, הצ'ילי והאנשובי, מטגנים יחד תוך ערבוב במשך דקה-דקה וחצי ומסירים מהאש.