אפשר לשמור על המשקל גם בשבת: אספרגוס קלוי עם שום ושומשום (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 700 גרם אספרגוס, שטוף
- 1 כף שמן שומשום (או שמן זית)
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כפות שומשום קלוי (ניתן להשתמש גם בשומשום שחור)
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. חותכים את הקצוות היבשים של האספרגוס ומשליכים.
2. מניחים את האספרגוס בקערה גדולה ומוסיפים את שמן השומשום והשום; מקפיצים לשילוב.
3. מסדרים את האספרגוס על תבנית גדולה ומפזרים מעל את השומשום בנדיבות. מתבלים במלח ופלפל.
4. מכניסים לתנור למשך 15-20 דקות או עד לקבלת מידת האפייה הרצויה. האספרגוסים עדיין צריכים להיות קצת פריכים.
5. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה.