כיכר השבת

תוספת מקורית: פרוסות דלעת צלויה

משהו מעניין הולך לקרות כאן: לוקחים את המתיקות העדינה של הדלעת ומדגישים אותה בעזרת סוכר וקינמון, תוך צלייה של הפרוסות הכתומות, שמוציאה מהן את כל הטוב. מתכון לדלעת צלויה מתקתקה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
דלעת צלויה מתקתקה
דלעת צלויה מתקתקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 חתיכת דלעת במשקל 1/2 ק"ג
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת דלעת צלויה מתקתקה:

רגע לפני: משהו מעניין הולך לקרות כאן: לוקחים את המתיקות העדינה של הדלעת ומדגישים אותה בעזרת סוכר וקינמון, תוך צלייה של הפרוסות הכתומות, שמוציאה מהן את כל הטוב. מתכון לדלעת צלויה מתקתקה.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מנקים את נתח הדלעת מקליפות וגרעינים, ופורסים לחתיכות שוות בעובי 1 ס״מ.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את פרוסות הדלעת.

• מפזרים באופן שווה את הסוכר, הקינמון, המלח והפלפל ומזלפים מעל שמן זית.

• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד שהדלעת רכה.

אופן ההגשה: ניתן להגיש חם או קר, כתוספת מיוחדת למנה הראשונה, ולאמיצים: כקינוח לסוף.

הכנתם. ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות