
רכיבים
- 2 כוסות עדשים ירוקות
- 6 תמרים מיובשים
- 3 ענפי סלרי
- 1 בצל סגול
- לרוטב:
- 1 כפית חרדל גרגירים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ
- 1 כף דבש / סילאן
- מלח
אופן הכנת סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק:
רגע לפני: הרמוניה חגיגית מתקתקה, מאוזנת במעט חמיצות של סלט עשיר ומלא טעם, המתאים כתוספת מפתיעה למנה העיקרית, וכדי לברך את השנה החדשה שתהיה מתוקה בסמליות מתבקשת: מתכון לסלט עדשים ותמרים.
• משרים את העדשים 4 שעות מראש במים קרים. לאחר מכן, מבשלים אותן במשך כשעה בסיר מלא מים.
• מסננים את העדשים מנוזלים ומעבירים לקערה.
• קוצצים את ענפי הסלרי.
• פורסים דק את הבצל סגול.
• פותחים את התמרים לשני חצאים, וחותכים לפיסות קטנות.
• מערבבים יחד בקערה את העדשים, הסלרי, הבצל והתמרים.
• מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיבי הרוטב וסמוך להגשה, יוצקים מעל הסלט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!