כיכר השבת

שנה מתוקה: סלט עדשים ותמרים

הרמוניה חגיגית מתקתקה, מאוזנת במעט חמיצות של סלט עשיר ומלא טעם, המתאים כתוספת מפתיעה למנה העיקרית, וכדי לברך את השנה החדשה שתהיה מתוקה בסמליות מתבקשת: מתכון לסלט עדשים ותמרים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק
סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 6 תמרים מיובשים
  • 3 ענפי סלרי
  • 1 בצל סגול
  • לרוטב:
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף דבש / סילאן
  • מלח

אופן הכנת סלט עדשים ותמרים ברוטב מתוק:

רגע לפני: הרמוניה חגיגית מתקתקה, מאוזנת במעט חמיצות של סלט עשיר ומלא טעם, המתאים כתוספת מפתיעה למנה העיקרית, וכדי לברך את השנה החדשה שתהיה מתוקה בסמליות מתבקשת: מתכון לסלט עדשים ותמרים.

• משרים את העדשים 4 שעות מראש במים קרים. לאחר מכן, מבשלים אותן במשך כשעה בסיר מלא מים.

• מסננים את העדשים מנוזלים ומעבירים לקערה.

• קוצצים את ענפי הסלרי.

• פורסים דק את הבצל סגול.

• פותחים את התמרים לשני חצאים, וחותכים לפיסות קטנות.

• מערבבים יחד בקערה את העדשים, הסלרי, הבצל והתמרים.

• מערבבים בכלי נפרד את כל מרכיבי הרוטב וסמוך להגשה, יוצקים מעל הסלט.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות