כיכר השבת

כאוס בעזה

חיסול הבכירים ברצועה; בחמאס מענישים מרגלים ומשתפי"ם

בעקבות סדרת חיסולים של ראשי החמאס, ראשי ארגוני הטרור ברצועת עזה חיים בפחד וחשש שישראל תפגע בהם בקרוב | המצב ברצועת עזה אינו מאפשר למחבלים להסתתר, והם מנהלים מצוד אחרי משתפי פעולה המסייעים לישראל לפגוע במחוללי הטרור (צבא וביטחון)

| 1 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

המצב ברצועה השבוע אחרי תקיפת צה"ל (צילום: מהרשתות החברתיות)

בארגון הטרור חמאס בטוחים שישראל משתמשת במרגלים ומשתפי"ם בתוך הארגון כדי לקדם מבצעי חיסול של בכירים בארגון בתוך שטח הרצועה.

מקורות שטח ברצועה העריכו בראיון לעיתון הסעודי, א-שרק אל-אווסט כי ישראל "עשתה שימוש בגורמים רבים במהלך הפסקת האש בעזה ועדכנה בהצלחה את בנק המטרות שלה כדי להגיע ליעדים האלו. בין היעדים נמצאים בעיקר מפקדי שטח, שחלקם שרדו ניסיונות חיסול רבים במהלך המלחמה".

לפי הדיווח בעיתון הסעודי, חמאס מפעיל "בתי משפט מאולתרים באזורים ברצועה בהם בוצעו חיסולים של בכירי חמאס וגורמים אחרים, כדי להעמיד לדין ןלהעניש את מי שהם חושדים בו בשיתוף פעולה.

חלק מאלו שהוכחו כחשודים בריגול - הוצאו להורג, בעוד שאחרים עדיין נחקרים בעינוייים.

לפי אותם מקורות, ישראל חיסלה היום לפנות בוקר את אחמד אל-כילי, האחראי על התיאום במנגנוני המודיעין בזרוע הצבאית של חמאס ובמנגנון ביטחון הפנים של חמאס בעזה, בתקיפה בשכונת נצר בעיר עזה.

החיסול הזה מצטרף לחיסול דובר חמאס עבד א-לטיף אל-קאנוע בלילה הקודם (בין רביעי לחמישי) בג'באליה, שאותו אישר הארגון, מקורות אישרו לא-שרק אל-אווסט כי ישראל חיסלה את אשרף אל-ע'רבאווי, בכיר במנגנוני המודיעין בזרוע הצבאית של חמאס, בתקיפה באזור א-שאטי, מצפון לעיר עזה.

גורמים בחמאס אישרו לעיתון הסעודי כי כמה מפקדי שטח של הזרוע הצבאית של חמאס שהשתתפו ב"טקסי השחרור" חוסלו. בין המפקדים: ג'מיל אל-ואדיה, מג"ד שג'אעיה (צה"ל אישר את חיסלו ביום ראשון).

לפי אותם מקורות, המצב ברצועת עזה הכולל חורבן והרס רב מוביל לכך שאין לבכירי המחבלים מקומות מסתור בהם הם יכולים לחמוק מעינה של ישראל.

למעשה, ארגון הטרור איבד חלק גדול מהמנהרות שלהם, ששימשו לפיקוד ולשליטה, ושהיו צריכות לשמש כמקום שממנו המפקדים ניהלו את המערכה נגד ישראל.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.
תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
תמשיחו להאשים את העזתים, הכל עובד בסדר.
יעקב זי
אולי גם יעניין אותך
צבא וביטחון