בימים אלו, רבים נוסעים לנופש ואוכלים מחוץ לביתם - בשונה מהרגלם במהלך כל השנה. בשל כך, הרב אברהם יוסף שוורץ, נותן מספר דגשים עליהם צריך לשים לב, רגע לפני אכילה מחוץ לבית.
• גוף כשרות שהאדם אינו סומך עליו ואיננו רוכש לביתו מוצרי מזון בכשרות של אותו גוף, עליו גם לא לאכול מחוץ לבית במקום המושגח על ידי אותו גוף כשרות.
• יש להקפיד על כשרות המזון הן בבית והן מחוץ לבית. אלא אם כן, מדובר בשעת הדחק.
• בשמירת הכשרות, אין הבדל בין עסק בשרי לעסק חלבי. בשניהם יכולות להיות בעיות כשרות חמורות, ויש להקפיד על אותה רמת כשרות עליה האדם מקפיד - בין בעסק חלבי ובין בעסק בשרי.
• נדרש לוודא שלעסק קיימת תעודת כשרות בתוקף של הרבנות המקומית.
• כאשר התעודה פג תוקפה לפני מס' ימים, אין לקבל כל תירוץ מבעל העסק. מכיון שפעמים רבות התעודה העדכנית מעוכבת עקב בעיות כשרות שנמצאו בעסק. לכן, נדרש לשוחח עם המשגיח ולהבין מדוע התעודה לא חודשה.
• במידה ולעסק קיימת גם כשרות של גוף כשרות פרטי. תחילה נדרש לוודא שאכן גוף הכשרות נחשב לגוף מוכר ואמין.
לאחר מכן, יש לוודא שקיימת תעודת כשרות בתוקף מטעם אותו גוף כשרות.
• אין להסתמך על כיתוב: כל המוצרים בהשגחת הבד"ץ או הימצאות לוגו של בד"ץ כזה או אחר, אלא נדרש לוודא תעודת כשרות בתוקף מטעם אותו גוף כשרות המוצג בעסק.
• בעת הגעה לעסק שהאדם ביקר בעבר או שידוע שיש לו כשרות מסויימת, אין להסתמך על מידע מן העבר, אלא בכל פעם שמגיעים לעסק, נדרש לוודא הימצאות תעודה בתוקף.
• בעת הגעה לעסק - כמסעדה, אולם או בית מלון, מומלץ לחפש את המשגיח ולשאלו מס' שאלות על מצב הכשרות בעסק.
הצגת כל התגובות