כיכר השבת

פחות לחץ

בשורה לתלמידים: משרד החינוך בשינוי משמעותי בבגרויות

משרד החינוך הודיע על שינוי משמעותי בנושא הבגרויות, כאשר מעתה יוכלו התלמידים להיבחן כבר בכיתה י"א, מהלך הצפוי להקל על העומס | במקום שעומס הבגרויות יתרכז לשנה י"ב, מעתה יוכלו התלמידים להקדים את המבחנים (חדשות, בארץ)

| 18 | כיכר השבת |
בגרות. אילוסטרציה
בגרות. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

משרד החינוך, בראשות השר יואב קיש, הודיע על שינוי משמעותי בלוח הבחינות החיצוניות החל משנת הלימודים הבאה (תשפ"ו). במסגרת ההחלטה, תלמידי התיכונים והחטיבות העליונות יוכלו לגשת לכלל בחינות הבגרות החיצוניות כבר באמצע כיתה י"א במסגרת מועד החורף, כולל במתמטיקה ואנגלית בכל הרמות (3, 4 או 5 יחידות לימוד). עד כה, אפשרות זו לא הייתה זמינה לכלל התלמידים, אך החל מהשנה הבאה היא תורחב לכולם.

יתרונות המהלך

הקדמת הבחינות צפויה להפחית את העומס על התלמידים, לאפשר פריסה רחבה יותר של מועדי הבחינה ולהעניק הזדמנויות נוספות לשיפור הציונים. בנוסף, תינתן גמישות רבה יותר למנהלי בתי הספר בתכנון הלימודים.

תלמידים הלומדים במסגרות אתגר, מב"ר, מח"ט, חינוך מיוחד ועולים חדשים, יוכלו אף הם להיבחן בבחינות חיצוניות כבר לקראת סיום כיתה י' (במועד קיץ) במקצועות מתמטיקה ואנגלית ברמה של 3 יחידות לימוד.

יישום תכנית הבגרויות הגמישה

בנוסף, החל משנת הלימודים תשפ"ו, כלל בתי הספר יידרשו להשתתף בתכנית הבגרויות הגמישה לפחות במקצוע אחד לשכבת י' (בוגרי תשפ"ח). התכנית נועדה לעודד פיתוח מיומנויות רלוונטיות לשוק התעסוקה, כגון עבודה בקבוצות, למידה עצמאית, חשיבה ביקורתית והצגת פרזנטציות. עד כה, השתתפות בתי הספר בתכנית הייתה אופציונלית, אך מעתה הם יחויבו ליישם אותה לפחות במקצוע אחד. התכנית מתבססת על מודל משולב של 30% הערכה בית ספרית, 35% בחינה חיצונית ו-35% משימות לפיתוח מיומנויות, בניגוד למתכונת הישנה שכללה 70% בחינה חיצונית ו-30% הערכה בית ספרית.

במקביל, משרד החינוך נערך להרחבת תכנית "סמסטר ראשון כבר בתיכון", במסגרתה מנהלי בתי הספר יבחרו קבוצת תלמידים אחת לפחות שתצטרף לתכנית. מדובר ביוזמה המאפשרת לתלמידי תיכון ללמוד קורסים אקדמיים במקום בחינות בגרות, ובכך לצבור נקודות זכות באקדמיה עוד במהלך הלימודים בתיכון.

ההחלטות התקבלו בתום תהליך חשיבה ממושך, שהתבסס על ניתוח צרכי אנשי החינוך והתלמידים, תוך היוועצות עם גורמי המקצוע ושיתוף פעולה עם בתי הספר עצמם, המכירם מקרוב את אתגרי המערכת והצרכים של התלמידים.

שר החינוך, יואב קיש התייחס לרפורמה: “אנחנו ממשיכים לפרוץ את הגבולות שמקבעים את מערכת החינוך לעבר. הקדמת מועדי הבגרות, פריסת הבחינות והרחבת האפשרות ללימודים אקדמיים כבר בתיכון – כל אלה הם חלק מתמונה אחת: הכנה טובה יותר לחיים. צעדים אלה נולדו מתוך הקשבה עמוקה לשטח, ונותנים לתלמידים הזדמנות להצליח בדרך שמתאימה להם – באקדמיה, בשוק העבודה ובחיים בכלל.”

מנכ״ל משרד החינוך, מאיר שמעוני: “המהלך לשינוי פריסת הבגרויות הוא בשורה כפולה: גם הקלה משמעותית בעומס על התלמידים, וגם תוספת של גמישות חינוכית לבתי הספר. המטרה שלנו ברורה – לאפשר לכל תלמיד להתקדם במסלול שממקסם את הפוטנציאל שלו, מתוך ראייה ארוכת טווח של עתידו.”

תוכן שאסור לפספס
18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
17
למה דווקא אצלנו בתיכון רוב הבגרויות היו בי"א וי"ב הייתה שנה פחות מלחיצה? ולא תגידו שעשיתי בגרויות לפני עשרים שנה, זה כולה היה שנה שעברה..
טטרו
16
"כי לא יהיה עסק כל העולם אלא לדעת את ה' בלבד" - בימות המשיח בקרוב ממש!!!
עוד יגיע היום שיבטלו הכל
15
לא הבנתי אצלנו כשהיתי בבית ספר הבגרויות התחילו בכיתה י והמשיכו ל יא ו יב
חגחגחג
החיצוניות לא היו בי רק ביא יב
כג

הצגת כל התגובות

14
אבל מה עם הקלות למלחמה לא הגיוני לעבור את תנך (יש לנו 100 פרקים לא נורמאלי)
גכ
13
א. עד עכשיו רק אוכלוסיות מיוחדות יכלו להבחן בחורף יא', כל השאר נבחנו רק במועד קיץ של יא', עכשיו כולם יוכלו להבחן במועד חורף, ותלמידים אלו - יוכלו להבחן כבר ממועד קיץ של כיתה י', במתמטיקה ואנגלית 3 יח"ל. ב. חידוש שלא הוזכר - במקצועות מורשת ורוח כולם יוכלו להבחן כבר בכיתה י'.
למי ששאלו מה החידוש
12
הכתבפ יוני גבאי ממש מבאיש את שמכם,כי כבר שנים יש עומס בגרויות ביא.
אברהם ב
11
זה ככה כבר כמה שנים. מה מהות הכתבה? זה לא משהו חדש
דורון
10
אני סיימתי תיכון לפני שבוע ובי"א היו לי בגרויות חיצוניות י"ב הייתה שנה יחסית קלה
Tal
9
אין שום חידוש. זה כבר קיים
זה כבר קיים
8
אבל רוב הבגרויות כבר בכיתה יא ?
נטלי
7
שקודם חדאגו למצב שיש מורים ללמד מקצועות. רק השנה כיתה ח' חצי שנה אחרונה מורה למדעים לא היה, מורה לערבית במילואים, מורה לחשבון בחופש מחלה- איחדו 2 כיתות. איך ילמדו בסיס לבגרויות? גם אם יתנו להם מועד ג, ד ה, ו לא יעברו עם בסיס כזה רעוע. כל תיכון לוקח 1,2 כיתות "יוקרה" ועל כל השאר שמים פס.
הורה
6
מי צריך את הבגרויות המפגרות האלו? למי זה מועיל? שילמדו בבתי ספר איך לחיות במדינה ההרוסה הזאת….חיילים משתחררים מהצבא לא יודעים איך לנהל את חשבון הבנק שלהם, העיקר יודעים ציר X וציר y
הכבשה שושי
5
דוגמא לעיתונות גרועה. החידוש היחיד כאן שקיש מאפשר להיבחן גם מחורף. מה ששי פירון בזמנו אסר כדי לאפשר למידה משמעותית. בתור מורה אני חושבת שפירון צדק וקיש סתם רוצה שמשהו ירשם על שמו
יעל
4
מה מעכשיו אני נשאר לי 3 בגרויות ביב הכל סיימתי ביא
זקן השבט
3
שששששששששששששששייייייששש
אני
2
זה תמיד היה אפשרי עם בקשה מיוחדת.
פלוני
1
מה החידוש? גם היום נבחנים בי''א ובי''ב.
מורה
אולי גם יעניין אותך
חדשות