הושגה שליטה על הלהבות

שריפות הרי ירושלים: הישג מבצעי למרות נזקים רבים

בהמשך לפעילות מאומצת של לוחמי האש כל היום, הותרה חזרת כלל התושבים שפונו לבתיהם | במסילת ציון נמשכת לחימה מאומצת מול אש היקפית מכל הכיוונים. בכל הגזרות פועלים צוותי כיבוי לביצוע פעולות כיבוי סופיות ולמנוע את התחדשות האש (בארץ) 

| כיכר השבת |
האש משתוללת (צילום: מהרשתות החברתיות)

דוברות כבאות והצלה מחוז ירושלים מסרה כי בהמשך לפעילות המאומצת של לוחמי האש לאורך כל היום, הותרה חזרת כלל התושבים שפונו לבתיהם.

בשעה 23:30 צפויה בלילה הטלה מבצעית ראשונה של מטוס הכיבוי "שמשון" בין אזור המחצבה, יער כרמילה לבית מאיר. (מטוס של חיל האויר שיטיל חומר מעכב בעירה).

כל הצירים באזור פתוחים לתנועה.

טרקטורוני כיבוי מסוג "מרכבות האש" פועלים כעת בוואדי שבין תעוז למסילת ציון.

במסילת ציון נמשכת לחימה מאומצת מול אש היקפית מכל הכיוונים. בכלל הגזרות פועלים צוותי כיבוי לביצוע פעולות כיבוי סופיות ולמנוע את התחדשות האש.

בשעות הבוקר קיימים תנאים העלולים לחדש את אש ומכאן חשיבות הפעולות שנעשות כעת.

הודות לפינוי מוקדם ומדויק נמנעו נפגעים.

על אף השריפה בגג אחד ונזקים למספר חצרות, מדובר בהישג מבצעי משמעותי לאור עוצמת האירוע והיקפו אשר סיכן חמישה ישובים.

נציב הכבאות רב טפסר אייל כספי ״אם באירועים בעבר ביומיים וחצי עלו באש עשרת אלפים דונם פה זה קרה בשש שעות

עוצמת האש היתה אדירה.

שילוב של נחישות גם בקרקע וגם באוויר הובילה שבסיטואציה לא פשוטה הצלחנו לבלום את האש״

נציב הכבאות הדגיש כי על היישובים חלה החובה לנקות את מטען האש סביב הבתים כדי לעבור את הקיץ הזה בשלום.

השר לביטחון לאומי ח״כ איתמר בן גביר מתעדכן בנעשה והנחה את נציב הכבאות להמשיך לפעול לבלימת האש ולמניעת פגיעה בחיי אדם ורכוש.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות