כיכר השבת

בשליטה של הקואליציה

אושר לקריאה שנייה ושלישית: בחירת נציב תלונות על שופטים

ועדת החוקה אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שתאפשר לקואליציה לבחור את נציב תלונות הציבור על שופטים, חרף הביקורת המשפטית (חדשות משפט)

ח"כ שמחה רוטמן
ח"כ שמחה רוטמן (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

היום (שלישי) אישרה ועדת החוקה לקריאה שנייה ושלישית, לפיה הקואליציה תוכל לבחור את נציב תלונות הציבור על שופטים. אישור זה מקרב את החוק להצבעה סופית. החוק קובע כי ועדה בשליטת הקואליציה תבחר את הנציב.

הרכב הוועדה יכלול 7 חברים: שרי המשפטים והעבודה, שני שופטים בדימוס, דיין בדימוס, הסניגורית הארצית הציבורית וח"כ. כל חבר ועדה יוכל להציע שני מועמדים, והבחירה תתבצע ברוב רגיל של 4 מתוך 7. כהונת חברי הוועדה תהיה 4.5 שנים. אחד משני הנציגים שנבחרים על ידי שופטי בית המשפט העליון ונשיאי בתי המשפט המחוזיים יהיה אישה, ואחד השרים בוועדה הבוחרת חייב להיות אישה.

יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן, טען שעדיף "טלאי מכוער מחור יפה", ושהמצב הקיים שבו שופטים בוחרים מי יבדוק תלונות נגדם הוא בעייתי. מנגד, יו"ר וועדת החוקה לשעבר, ח"כ גלעד קריב, טען שהצעת החוק היא צעד משמעותי בהשתלטות הממשלה על מערכת המשפט. בהנהלת בתי המשפט הזהירו שההצעה מגבירה את הפוליטיזציה והחשש הוא שנציב שימונה על ידי הקואליציה עלול להתנכל לשופטים שאינם מוצאים חן בעיניה.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
משפט