
"10 באוקטובר #יוםכיפור73: חיל האוויר הישראלי מפציץ נמלי תעופה בסוריה כדי למנוע מכלי נשק סובייטיים להגיע לידי הצבא הסורי" הציוץ הזה, שפורסם בעמוד הטוויטר של צה"ל, גרר לסערה של ממש בקרב סוחרי נפט בעולם.
מהציוץ, השתמע במבט ראשון כאילו ובשעה זו ממש עורך צה"ל תקיפות על נמלי תעופה סוריים, במבט שני על הציוץ, הובן כי מדובר בחלק מסדרת ציוצים של צה"ל לרגל 40 שנה למלחמת יום הכיפורים.
הפאניקה שנגרמה בעקבות הציוץ, הביאה לעלייה במחירי הנפט בדולר - תוך כשעה. כפי שקורה לא פעם בעת שמלחמות או שינויים במזרח התיכון מתרחשים.
(צילום מסך)
בדובר צה"ל הבהירו בשיחה עם סוכנות הידיעות רויטרס כי מדובר בחלק מסדרת ציוצים הקשורים במלחמת יום הכיפורים: "ברור שזה היה ציוץ נוסף במסגרת סדרת הציוצים שלנו במלאות 40 שנה למלחמת יום כיפור. העובדות מופיעות שם והן פשוטות לקריאה".
אנליסט בכיר צוטט הערב כאומר: "הציוץ של צה"ל גרם לסערה קלה בשוק הנפט, ונפוצו שמועות על תקיפה אפשרית של ישראל בסוריה, עד שאנשים הבינו שהכוונה היא לאירועים שהתרחשו לפני 40 שנה".