מכרה זהב תזונתי בכל ביס
תפוח הוא הרבה יותר מסתם חטיף נוח- הוא עמוס בחומרי תזונה חיוניים. הנה מה שאתם לועסים בכל תפוח:
סיבים: תפוח בינוני מספק כ-4 גרם של סיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ושומרים על תחושת שובע לאורך זמן.
ויטמין C: תפוח מספק כ-10% מהדרישה היומית שלכם, התומך במערכת החיסונית ושומר על עור זוהר.
נוגדי חמצון: קוורצטין, נוגד חמצון רב עוצמה המצוי בתפוחים, עשוי להפחית דלקת ולהוריד את הסיכון למחלות כרוניות כמו מחלות לב וסרטן.
אשלגן: מנה טובה של אשלגן עוזרת לווסת את לחץ הדם ותומכת בבריאות הלב.
כל היתרונות הללו מגיעים באריזה דלת קלוריות- כ-95 קלוריות לתפוח בינוני.
תפוחים ובריאות
הודות לצפיפותם התזונתית, תפוחים ממלאים תפקיד במספר היבטים של בריאות. הנה הסיבה שתפוחים הם מזון-על בריאות:
בריאות הלב: תפוחים מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול, הודות לתכולת הסיבים הגבוהה שלהם. מחקרים מראים כי אכילה קבועה של תפוחים עשויה להפחית את הסיכון למחלות לב.
ניהול משקל: מאחר שתפוחים עשירים בסיבים אך דלים בקלוריות, הם עוזרים לכם להישאר שבעים, מה שהופך אותם לתוספת מושלמת לתזונה מודעת משקל.
בריאות המעיים: הסיבים המסיסים בתפוחים מאכילים את החיידקים הטובים במעיים, מעודדים את בריאות מערכת העיכול ומפחיתים את הסיכון להפרעות כמו תסמונת המעי הרגיז.
ויסות סוכר בדם: הפוליפנולים בתפוחים עשויים למנוע עליות ברמת הסוכר בדם, מה שהופך אותם לבחירה טובה עבור אלה שצופים ברמות הגלוקוז שלהם.
הצצה אל הגידול והזנים של התפוח
הידעתם שיש למעלה מ-7,500 זני תפוחים שגדלים ברחבי העולם? מהפוג'י המתוק ועד לגרני סמית הטארט לכל זן יש אישיות משלו, וכל זן מתאים לשימושים קולינריים שונים.
תפוחים גדלים על עצים קטנים עד בינוניים המשגשגים באקלים ממוזג. מדינות גדולות לייצור תפוחים כוללות את סין (היצרנית הגדולה ביותר), ארה"ב ופולין, עם אזורים כמו מדינת וושינגטון וצפון מדינת ניו יורק הידועים בתפוחים האיכותיים שלהם. תהליך גידול התפוחים כרוך בהאבקה (תודה, דבורים!), איזון עדין של שמש ומים, וסבלנות שכן לעצים לוקח 4-5 שנים לשאת פרי.
דרכים טעימות ליהנות מתפוחים
יש אינסוף דרכים לקחת את התפוח הפשוט ולהפוך אותו למשהו קסום. בין אם אתם נהנים מהם גולמיים או מבושלים, תפוחים הם בן לוויה רב-תכליתי במטבח.
1. פאי תפוחים קלאסי
פאי תפוחים עם בצק פריך נמס בפה ופרוסות תפוח אפויות, חדורות בקינמון הופכות אותו לקינוח מושלם וגם כתוספת לבשר מתקתק.
2. קראמבל תפוחים
לקינוח נטול רעש, מעלו תפוחים פרוסים עם תערובת של שיבולת שועל, סוכר חום וחמאה. (או מחמאה בגרסה הפרווה) אפו עד שהחלק העליון מזהיב, וקיבלתם פינוק חם ופריך שמשתלב בצורה מושלמת עם גלידת וניל.
3. צ'יפס תפוחים
לחלופה של חטיף בריא, פרסו פרוסות דקות של תפוחים, פזרו קינמון ואפו בטמפרטורה נמוכה עד לפריכות. צ'יפס תפוחים טעים ללעיסה ומהווה חטיף מצוין לילדים.
4. שייק תפוחים
ערבבו תפוח קצוץ עם יוגורט, דבש וקורט קינמון לשייק מרענן, עשיר בסיבים, בטעם של פאי תפוחים בכוס.
5. סלט תפוחים מלוח
מערבבים תפוחים פרוסים עם ארוגולה, אגוזי מלך וויניגרט חריף לסלט פריך. המתיקות של התפוח מאזנת בצורה מושלמת את המרירות של הירוקים.
6. תפוחים אפויים
הוציאו את ליבת התפוח ומלאו אותו בתערובת של אגוזים, צימוקים ודבש. אפו עד לריכוך וקבלו קינוח חם ומנחם שמריח בדיוק כמו שהוא.
ממתוקים למלוחים, ניתן לבשל, לאפות, לערבב תפוחים או פשוט לאכול אותם חיים. כל קראנץ' מביא פרץ של חומרים מזינים ויתרונות בריאותיים, מה שהופך אותו לדרך טעימה לשמור על הגוף ועל בלוטות הטעם שלכם מאושרים.