כיכר השבת

לפני 70 שנה 

70 שנה להשתלת הכליה: כך נולד הניתוח ששינה את הכל

לפני 70 שנה, בוצעה לראשונה בהיסטוריה השתלת כליה מוצלחת, ניתוח ששינה את פני הרפואה והעניק תקווה חדשה לחולים סופניים | ישראל, שיאנית עולמית בתרומת כליה אלטרואיסטית ומי המגזר שבראש התרומים (בריאות, מעניין)

ג'וזף אדוארד מאריי -  השתלת הכליה הראשונה
ג'וזף אדוארד מאריי - השתלת הכליה הראשונה (צילום: By Nobel Foundation - Original publication: Nobel FoundationImmediate source: https://www.nobelprize.org/prizes/medicine/1990/murray/facts/, Fair use, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=75983906)

ב-23 בדצמבר 1954, רשם ד"ר ג'וזף א. מארי היסטוריה רפואית, כשביצע את השתלת הכליה המוצלחת הראשונה בעולם. הניתוח היה פורץ דרך בתחום הרפואה, והעניק תקווה חדשה לחולים שסבלו מאי ספיקת כליות. מארי, מנתח פלסטי אמריקאי, ביצע את ההשתלה ההיסטורית בין זוג תאומים זהים בבית החולים בריגהאם אנד וימנ'ס בבוסטון. הניתוח, שנמשך חמש וחצי שעות, הוכתר בהצלחה, והאריך את חיי הנתרם בשמונה שנים. תרומתו של מארי לרפואה זיכתה אותו בפרס נובל לפיזיולוגיה בשנת 1990, יחד עם ד"ר דונל תומאס, על עבודתם פורצת הדרך בתחום השתלות איברים ותאים.

ישראל: שיאנית עולמית בתרומת כליה

ישראל, המצטיינת במחקר ובפיתוח רפואי, הייתה חלוצה גם בתחום השתלות הכליה. ההשתלה הראשונה בישראל בוצעה בדצמבר 1964 על ידי פרופ' מוריס לוי בבית חולים בילינסון. בניתוח זה, הועברה כליה מאם לבנה.

ישראל מציבה את עצמה בחזית העולמית בתחום תרומת כליה אלטרואיסטית. נתון מרשים מראה כי כ-60% מהתורמים מגיעים מהמגזר הדתי לאומי. באפריל 2021 שברה ישראל את השיא העולמי עם אלף תרומות כליה אלטרואיסטיות בעשר השנים האחרונות.

ההישגים המרשימים של ישראל בתחום השתלות הכליה, הם תוצאה של שילוב בין רופאים מסורים וחדשניים, מערכת בריאות מתקדמת, וחברה בעלת ערכים נעלים של ערבות הדדית ונתינה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ידוע שהציבור הדתי לאומי מצטיין בבין אדם לחברו - יש לנו מה ללמוד מהם. חייבים לשים דגש על זה לצד הלימוד ומצוות שבין אדם למקום. אין ביניהם סתירה.
מישהו
אולי גם יעניין אותך
חדשות בריאות