הטיולים הליליים למטבח בחיפוש אחר מזון, ורצוי עסיסי ונוטף שומן ופחמימות עד כמה שאפשר? כולנו היינו שם. כעת מחקר חדש מצא את הקשר בין שינה לקויה לחשק הולך וגובר בג'אנק פוד.
לדברי החוקרים מאוניברסיטת נורת'ווסטרן שבארה"ב, השינה הלקויה מחדדת את חוש הריח שלנו, מה שמוביל אותנו לחפש אחר אוכל שמנוני בעל ריח מפתה, כמו המבורגרים, צ'יפס, סופגניות ושלל מטוגנים.
איך זה קורה? מחסור בשינה מעלה את פעילות המערכת האנדוקנבינואידית שאחראית, בין השאר, לוויסות התיאבון, העיכול, מחזורי השינה ועוד, מה שהופך את האכילה בלילה למהנה יותר, עם תשוקה מוגברת למתוקים ומטוגנים.
ואם זה לא מספיק, למרבה העצב, במקביל, האזורים במוח שמסייעים לנו לבחור מזונות שטובים לגופנו - נחלשים.
במסגרת המחקר, חולקו 29 גברים ונשים בני 18 עד 40 לשתי קבוצות - האחת נשלחה לשנת לילה נטולת הפרעות והשנייה לשינה בת ארבע שעות בלבד. 4 שבועות לאחר מכן, הקבוצות התחלפו במספר שעות השינה. יום לאחר "שינת המחקר", ניתנה לשתי הקבוצות גישה לתפריט בוקר, צהריים וערב מגוון ומזנון של חטיפים.
החוקרים גילו כי ככל שהשינה הייתה מועטה יותר, בחירות המזון של משתתפי הניסוי נטו להיות מזון עתיר שומנים, פחמימות וסוכרים.